• 1
  • 0

Jedna je od prvih vakcina uvedenih u opštu upotrebu u SAD bila je vakcina protiv pertuzisa ( velikog kašlja ) 1940-ih. Autizam, oblik dečije šizofrenije, koji se karakteriše mentalnom retardacijom, nemošću ( nesposobnošću govora), i nereagovanjem na ljudski kontakt, nije bio poznat niti opisan do 1943.godine otprilike u isto vreme kada su uvedene vakcinacije.

Evo najnovijih činjenica:

Vejkfild/ Voker- Smit istraživanje. U istraživanju 12 dece u Britaniji 1988.godine svih dvanaest imalo je crevne probleme i iznenada je izgubilo veštine govora a devetoro je dobilo dijagnozu autizma. Značajno je da su u slučaju osmoro ove dece roditelji ili lekar uočili da su se problemi javili ubrzo nakon što je dete dobilo vakcinu protiv malih boginja, zauški i rubele (MMR vakcinu)!

Ozbiljni problemi mogu da se jave kada se deca, naročito mala deca vakcinišu. Od vakcina naročito je opasna vakcina protiv rubele. Ona predstavlja standardni deo MMR (male boginje, zauške i rubele) kombinovane vakcine.

Autizam se obično razvija pre 30 meseci starosti kada pogođena deca gube intelektualne i više moždane funkcije. Deca postaju povučena, okrenuta sebi, i nesposobna za komunikaciju.

Dr Endi Vejkfild specijalista gastroenterologije i dr Džon Voker – Smit predvodili su istraživački tim iz Rojal Fri bolnice i medicinskog fakulteta iz Londona i otkrili novo crevno oboljenje kod dece koje bi moglo biti povezano sa autizmom i MMR vakcinom. Oni su otkrili da je većina dece dobila crevno oboljenje nakon vakcinacije.

Industrija vakcina predstavlja veliki biznis jer svake godine donosi milione dolara od prodaje u blagajne farmaceutskih kompanija.

U svom odgovoru u časopisu Lancet, Čen i DiStefano su izneli značajan komentar da autizam postaje prvi put uočljiv sa dve godine starosti. To se slučajno poklapa sa vremenom kada se MMR vakcina obično daje.

Dr Endrju Vejkfild i patolog Džon O,Liri su pronašli fragmente virusa malih boginja iz MMR vakcine u crevima autistične dece koje ujedno pate i od retkog oblika crevnog oboljenja. Ovo uspostavlja moguću vezu između virusa malih boginja, autizma i povezanog poremećaja creva.

Dr Sing veruje da abnormalna imuna reakcija može da predstavlja uzrok koji leži u osnovi brojnih slučajeva autizma. To je zato što pri reakciji MMR vakcinu telo deteta proizvodi antitela koja naoadaju mozak razlažući mijelin. Mijelin oblaže nervna vlakna, služi kao izolacija zahvaljujući čemu nervni signali mogu da prolaze telom. To je nalik na plastičnu izolaciju bakarnih žica. 

Izuzetno je značajno napomenuti da nijedno od ne – autistične dece nije ispoljilo proizvodnju ovih antitela koja predstavljaju znak neobične reakcije na vakcinu protiv malih boginja.

“ Oslanjajući se na ove činjenice predlažemo da je neodgovarajući odgovor antitela na MMR naročito na komponentu protiv malih boginja možda povezan sa patogenezom autizma“. – Ibid

Barton je ljutito želeo da zna zašto ti zvaničnici nisu povukli MMR vakcinu iz upotrebe imajući u vidu činjenicu da sadrži timerozal , supstancu koja koristi toksični element živu kao aktivni sastojak.


MMR vakcina smešta virus malih boginja u mozak dečaka.

Dete je razvilo ozbiljnu epilepsiju nakon što je primilo MMR vakcinu. Pažljivo istraživanje je otkrilo da je virus malih boginja iz vakcine dospeo do njegovog mozga i izazvao ovo obogaljujuće stanje.


Porast stope autizma od 273% u Kaliforniji.

Dok je porast broja slučajeva drugih dečijih hendikepa iznosio 50% porast broja slučajeva autizma iznosio je 273%. Ova cifra ne uključuje podatke za više od 13000. dece koja su na početnom programu od 0 do 3 godine stara.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *