• 737
  • 0

Iako ne možemo da promenimo pH vrednost naše krvi jer bi i najmanja razlika u toj vrednosti dovela do smrti, možemo se pobrinuti da unutrašnji sistem našeg tela uloži manje napora u održavanju idealnog nivoa pH. To će odagnati stres iz naše jetre, bubrega, pluća i ostalih unutrašnjih sistema koji pomažu da se eliminišu kisele materije kako bi se pH naše krvi održao stabilnim i da bi se sprečile određene bolesti, uključujući kancer, i smrt.

Danas mnogi ljudi unose prerađenu i brzu hranu koja u našem telu ostavlja kisele ostatke. Ovakvo stanje čini ih nezdravim i podložnim bolestima i povećanju težine. Rešenje? Učinite ono što će povratiti balans.

Pomažući telu u borbi protiv previše kiselih materija koje ulaze u telo i u smanjenu stresa na naše unutrašnje sisteme tako što svesno unosimo više hrane koja stvara alkalnost najbolji je pristup ovom problemu. HRANA JE NAŠ LEK!

Načini na koje ćete alkalizovati vaše telo

Da biste započeli, obratite pažnju na ono što svakodnevno stavljate u usta. I drugo, stres se mora držati na zdravom nivou. Ispod navodimo detalje u vezi ove dve stvari, i predstavljamo još načina na koje ćete alkalizovati vaše telo.

1. Jedite više alkalnog voća

Pokušajte da jedete više voća jer ono može neutralisati efekte kiselosti. Možete koristiti limun iz porodice citrusa. Jagode su se takođe dobro pokazale u ovu svrhu. Probajte takođe i avokado jer sadrži dosta vlakana. Vlakna čiste creva i podstiču izbacivanje toksina.

2. Začinite vašu hranu

Začinsko billje ima izuzetno pozitivne efekte na pH organizma. Začinite salatu sa belim lukom, mirođijom, bosiljkom, ruzmarinom, a takođe možete začiniti i voćne salate i smutije sa nanom, matičnjakom ili đumbirom. Eksperimentišite sa ukusima i uživajte.

3. Izbacite kafu

Kafa i ostale kofeinske namirnice ili pića deluju tako što zakišeljavaju organizam. Izbacite kafu iz upotrebe i počnite da pijete što je moguće više vode. Na taj način oslobodićete se kiselih ostataka koji se nalaze u vašem telu.

4. Povećajte unos zeleniša

Pšenična trava, brokoli, spanać i većina ostalog povrća deluju alkalno na vaše telo. Postarajte se da se minimum 60% do 80% onoga što jedete svakog dana sastoji od svežeg alkalnog voća i povrća.

5. Izbacite prerađenu hranu i šećer

Ovakva hrana sadrži neprirodne hemikalije i deluje tako što stvara kiselost u vašem telu. Izbegavajte ih. Rafinisanu hranu koja sadrži puno šećera trebalo bi izbegavati.

6. Držite stres pod kontrolom

Stres povećava nivo kiselosti u organizmu. Isti efekat imaju i izglađivanje i nedostatak sna. Prirodni načini za uklanjanje stresa uključuju zajednicu sa Bogom kroz razgovor sa njim (molitva), čitanje Svetog Pisma (Biblije), provođenje vremena u prirodi, razgovor sa porodicom i dragim osobama.

7. Voda, izvor života

Pijte vodu da biste umanjili koncentraciju kiselih materija u vašem telu jer ih ona ispira.

8. Praktikujte vežbanje

Ljudsko telo po prirodi teži kretanju i aktivnosti. Tako ćete vežbanjem ispuniti potrebu vašeg tela, ali i pomoći mu da se lakše i efikasnije oslobodi kiselih materija. Takođe, ovim ćete se osloboditi štetnih gasova unutar tela i alkalizovaćete organizam tako što ćete uneti dosta kiseonika u telo.

9. Izbegavajte konuzmaciju alkohola

Ne zaborivmo ljude koji piju alkohol. Alkohol, pored svojih toksičnih efekata, izaziva kiselost. Izbacite ga! Kada ga pijete vaš oranizam se zakiseljava i može se izuzetno ako razboleti.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *