• 1
  • 0

Ova nepravedno zapostavljena biljka, često smatrana korovom, ima mnogo lekovitih svojstava, a potrebno je samo ubrati na čistim obroncima, daleko od saobraćaja.

Iako su naše bake pravile sirupe od cvjetova maslačaka znajući da sadrži mnoge lekovite supstancije, ono što sigurno nisu znale jest da korijen maslačka može pomoći oboljelima od raka.

Osim što ima diuretska svojstva, podstiče izlučivanje žuči, čisti jetru, pomaže kod alergija i smanjuje holesterol.

Sadrži vrlo važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, gvožđe, kalcijum, kalijum, folnu kiselinu i magnezijum. Sadrži i do 535% potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110% preporučenog dnevnog unosa vitamina A. To su sve činjenice o ovoj biljci koje su poznate godinama.

Na univerzitetu Windsor u Kanadi sprovedeno je inicijalno istraživanje na Odseku za hemiju i biohemiju, a rezultati daju novu nadu oboljelima od raka.

Otkriveno je da korijen maslačka učinkovito “ubija” ćelije zahvaćene karcinomom bez ikakvih štetnih djelovanja na ostale ćelije u organizmu, objavljeno je na portalu Natural News.

John di Carlo, 72-godišnjak koji se lično uverio u lekovitost maslačka, prošao je intenzivne i “agresivne” tretmane hemoterapije u borbi za zdravlje, a na lječenju je bio pune tri godine pre nego što su ga ljekari pustili kući da provede poslednje dane sa svojim najbližima.

S obzirom na to da su lekari imali sve manje alternativa u pronalasku funkcionalnog rešenja u borbi protiv njegove bolesti, predloženo mu je da pije čaj od korena maslačka kao poslednju slamku spasa. Nakon samo četiri meseca, piše Natural News, ovaj čovjek doživeo je remisiju bolesti (delimično ili potpuno povlačenje bolesti).

Čudotvorni čaj od maslačka:

Čaj maslačka djeluje na zahvaćene ćelije tako da se one raspadaju unutar 48 sati, a za to vreme nijedna nova zdrava ćelija u organizmu ne “oboleva”, pokazalo je istraživanje. Zaključeno je da kontinuirani tretmani s korenom maslačka mogu uništiti većinu rakom zahvaćenih ćelija kod obolelih, a zbog ovih neočekivanih rezultata tim istraživača dobio je dodatnu potporu da nastavi s istraživanjima ove čudotvorne biljke.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *