• 1
  • 0

Bićete iznenađeni koliko prirodnih lekova imate u vašoj ostavi. Sok od ananasa jedan je od ovih čudesnih, isceljujućih sastojaka koji će ublažiti kašalj ili upaljeno grlo.

2010. indijski istraživači su testirali efikasnost prirodnih supstanci kao što je sok od ananasa u lečenju tuberkuloze. Otkrili su da mešavina soka od ananasa sa medom, paprikom i solju veoma dobro deluje u rastvaranju sluzi i ublažavanju upornog kašlja. Pacijenti su se oporavili 5 puta brže uz pomoć ovog potpuno prirodnog leka u poređenju sa sirupom za kašalj.

Prednosti soka od ananasa

Ananas za svoje brojne zdravstvene prednosti zahvalnost duguje moćnom enzimu po imenu bromelain koji deluje kao anti-oksidant, ublažavajući upalu i oticanje sinusa. Eliminiše bakterije i bori se protiv infekcija.

Samo 1 šolja soka od ananasa sadrži 50% vaše dnevne preporuke vitamina C, još jednog moćnog anti-oksidanta koji jača vaš imuni sistem i smiruje upaljeno grlo i kašalj.

Pored bromelaina i vitamina C, ananas je takođe dobar izvor vitamina A, tiamina, riboflavina, vitamina B6, folata, pantotenske kiseline, magnezijuma i kalijuma, koji su esencijalni nutrijenti za održanje zdravlja vašeg tela.

Moćan, 100% prirodan recept za sirup protiv kašlja

Ako imate sokovnik najbolje je da sami napravite sok ili da kupite prirodni, neobrađeni sok od ananasa umesto toga. Mnogi komercijalni sokovi sadrže previše šećera i dodataka i imaju malu količinu pravog voća.

1 šolja soka od ananasa
1/4 šolje svežeg soka od limuna
1 komadić đumbira
1 kašika meda
Prstohvat soli
1/2 kašičice aleve paprike

Izblendajte sve sastojke. Uzmite 1/4 šolje ovog leka 3 puta na dan i vaš kašalj ili upala grla nestaće za kratko vreme.

Napomena: da biste poboljšali varenje i efikasnost, dodajte takođe i prstohvat kurkume.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *