• 1
  • 0

Mišel je aktuelni evropski šampion i dvostruki svetski vicešampion, a sada je kompletirao titule postavši svetski prvak. Iako ima samo 25 godina, Mišel je dobro poznat širom sveta, a sada i zvanično najlepši i najbolje građeni muškarac na planeti Zemlji. Izjava kojom su ga opisali strani mediji glasi: „Rođen u vatri, izgrađen od čelika“ (Born in fire, Made of steel).

Svetski šampion potiče iz poznate srpske porodice Lozanić sa Cetinja. Njegovi preci su kolonizovali u selo Vojvoda Stepa u Vojvodini, a Mišel kaže da mu je od velike koristi bilo to što je odrastao na selu i bio fizički aktivan radeći u bašti:

Imao sam privilegiju što sam odrastao na selu, ustajao rano, radio u bašti, slušao cvrkut ptica i uvek bio pun energije. Slušao sam priče o mojim  precima i uvek sam želeo da budem kao oni. Kada sam kasnije krenuo da studiram prirodnu medicinu video sam da su oni živeli idealnim životom – zdrava ishrana, spavanje na vreme, fizički rad u prirodi, bili su okruženi dobrim ljudima i porodicom, i zato su bili uspešni u svemu što su radili.

Zanimljivo je čuti kako je Mišel počeo da oblikuje svoje telo.

“Moji prvi treninzi su bili sa motikom u ruci, a kasnije sam radio vežbe sa starim automobilskim gumama. Fizički rad u prirodi je najbolji za lepo oblikovanje tela jer su uključeni svi mišići i telo se na taj način ravnomerno razvija. Kada se telu doda i adekvatna ishrana, kvalitetan odmor i još kad ste motivisani našom epskom junačkom poezijom, onda ne postoje limiti u uspehu, samo je nebo granica.”

Za svoj uspeh, Mišel je veoma zahvalan treneru, dr Slavku Zecu, direktoru 3F studija (food-fitness-fashion):

“Mislim da je bila Božja promisao što sam se upoznao sa dr Slavkom Zecom, koji je takođe bio svetski šampion u fitnesu. On je jedan od retkih trenera u svetu koji se zalaže za prirodne tehnike treninga i konzumiranje isključivo prirodne hrane, bez ikakvih štetnih i stimulativnih dodataka i hemikalija. On mi je mnogo pomogao da složim sve kockice u mom radu i odnosu prema treningu, tako da očekujem da će fitnes škola iz Srbije još mnogo godina dominirati svetskim vrhom. Neki kažu da smo nebeski narod, a mi ćemo dokazati da smo i najlepši.“

Mišel ima velike planove u životu.

“Mislim da postoji veliki prostor za napredak u razvijanju čovekovog tela i uma. Čovek nije samo gomila mišića, već i veliki duhovni potencijal, a krunu lepote čoveka čini njegov karakter. Bez lepog karaktera, mišići ne mogu mnogo da pomognu. Čovek može da glumi lepotu, ali to je neprirodno i lako prepoznatljivo. Moj cilj je da razvijam kod sebe i telo i duh, i da druge podstičem na to. To je put ka dobrom zdravlju i stvaranju dobrih ljudi oko sebe. A onda imate sve što vam treba. Ostalo su sitnice.“

IZVOR:
KURIR

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *