• 1
  • 0

Sastav za pripremu lepeza:

– 5 šoljica oguljenih tikvica
– 3 kašičice maslinovog ulja
– 2 kašičice soka limete
– 1/2 kašičice ljute aleve paprike
– 1 kašičica mlevenog korijandera
– 1/2 kašičice morske soli
– 1/4 šoljice mlevenog lana

Pomešajte sve sastojke u blenderu dok smesa ne postane glatka. Dodajte mleveni lan i pomešajte opet dok ne dobijete glatku smesu. Ulijte smesu na jedan list dehidratora i raširite je ravnomerno u kvadrate. Možete odabrati veličinu, ali za one u fotografiji smesa je raširena na kvadrate od 26 x 26cm. Dehidrirajte 8 sati na 40°C (105 °F), ili dok ih možete odvojiti od podloge. Nakon što uklonite podlogu za dehidriranje, vratite pravouglove u dehidrator još 30 minuta, sve dok obe strane ne postanu suve na dodir, ali još uvek mekane.

Punjenje lepeze:

– 5 šoljica belog kupusa, iseckanog
– 6 glavica crnog luka
– 2 kašičice kumina
– 2 kašičice mlevenog korijandra
– 1/4 šolice hladno presovanog ulja susama
– 1 kašičica morske soli
– 2 kašičice soka limete
– 2 češnja belog luka, zgnječena/mlevena
– 2 crvene čili papričice, bez semenki izmlevene
– 2 kašike agava nektra
– 1 šoljica svežeg korijandera, grubo seckanog

U posudi temeljno pomešajte sve sastojke. Izrežite svaki dehidrirani kvadrat u četiri jednaka kvadrata. Počnite s jednim od tih manjih kvadrata, tako da je jedan ugao blizu vas. Postavite dobru količinu punjenja u središte kvadrata. Stavite ugao koji vam je blizu iznad središta smese, i na njegov rub spojite levi i desni ugao tako da zajedno čine otvorenu omotnicu. Moraćete pokvasiti vodom rubove dok ih spajate, tako da se drže zajedno. Preklopite dole gornji ugao, tako da zatvarate omotnicu i pritom opet koristite vodu. Smestite zatvorene štrudle na podlogu u dehidratori dehidrirajte 1 do 2 sata 40 °C (105 °F). Poslužite ih s umakom. Ukoliko vam ostane ne iskorištene smese od kupusa, dehidrirajte je dok ne postane hrskava ‐ to vam može posle poslužiti kao idealni dodatak u svaku salatu.

Moča:

– 1 krastavac, oguljen
– 1 mango, bez kore i koštice
– 1/4 kašičice morske soli
– 1 kašičica soka od limete
– 1 mladi luk, sitno naseckanog
– 1 šačica svežeg korijandra

Pomešajte sve sastojke, osim mladog luka, dok smesa ne postane glatka. Dodavajte većinu mladog luka i celi korijander i pulsirajte dok radite sa blenderom. Ulmutite moču u činiju i ukrasite s preostalim mladim lukom.

Na zdravlje,
vaš CPM!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *