• 1
  • 0

Sastojci:

 
Baza:
 
1 šolja urmi bez koštice (oko 20 urmi)
2 šolje badema
prstohvat soli
8 šolji sirovog indijskog oraha, potopljenih u vodu tokom noći
3/4 šolje soka limuna
2 1/2 šolje otopljenog kokosovog ulja
1 1/2 šolja kokosovog krema – gusti deo iz konzerve kokosovog mleka
1 šolja javorovog siupa ili zaslađivača po želji
2 kašičice vanile
 
Prvi sloj:
 
2 šolje zamrznutih malina
 
Drugi sloj:
 
2 zrela avokada ili 10 grama matche (zeleni čaj u prahu)
 
Treći sloj:
 
2 šolje zamrznutih borovnica
 
Četvrti sloj:
 
2 kašičice šafrana (potopljenih u dodatno 1/2 šolje kokosovog mleka) ili šafran u prahu
 
Kugle od vanile:
 
1 šolja badema
1 šolja urmi
1 kašičica vanile
2 šolje kokosovog brašna
 
Priprema:
 
Baza:
 
1. Prekrijte kalup sa papirom za pečenje.
 
2. Isitnite bademe u procesoru za hranu i ostavite ih po strani. Zatim pulsirajte urme dok ne postanu lepljiva i glatka smesa, dodajte isitnjene bademe i prstohvat soli i pulsirajte dok se mešavina ne sjedini da je možete urolati u kuglu. Ukoliko je smesa previše suva dodajte još urmi, a ukoliko je previše vlažna dodajte još badema. Utisnite smesu u dno kalupa i stavite u frižider.
 
3. Ocedite indijske orahe, isperite ih i stavite u procesor za hranu. Možda ćete ovaj proces morati da odradite iz više puta zbog veličine vašeg blendera.
 
4. Dodajte sok od limuna, kokosovo ulje, kokosov krem, javorov sirup, vanilu i prstohvat soli u blender, i miksujte dok ne postane kremasto i glatko. Smesu podelite na četiri ravnomerna dela.
 
Prvi sloj:
 
1. Dodajte jedan deo mešavine u blender, dodajte zamrznute maline i pulsirajte dok ne bude glatka smesa roze boje. Za intezivniju boju možete dodati više malina. Prelijte koru sa ovom mešavinom i stavite u zamrzivač.
 
Drugi sloj:
 
1. Kako biste napravili drugi sloj ponovite prethodni korak samo dodajte matchu ili avokado. Kada se prethodni sloj stegne možete staviti ovaj sloj.
 
Treći sloj:
 
1. Kako biste napravili treći sloj ponovite prethodni korak samo dodajte borovnice. Kada se prethodni sloj stegne možete staviti ovaj sloj.
 
Četvrti sloj:
 
1. Kako biste napravili ovaj sloj potrebno je da šafran stavite u podgrejano kokosovo mleko, slobodno koristite ostatak mleka iz konzerve nakon što pokupite gusti deo. Neka bude u ugrejanom mleku oko 15 minuta pre nego što dodate u mešavinu indijskog oraha. U suprotnom koristite prah od šafrana. Ponovite prethodni proces kada se treći sloj stegne.
 
Kugle od vanile:
 
Pulsirajte urme, mleveni badem, vanilu i so, oblikujte kuglice i urolajte u kokos. Čuvajte ih u frižideru dok ne budete dekorisali tortu.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *