• 1
  • 0

Mladi Srbin Jovan Pejić postao je primer kako treba verovati u Boga i zdravu ishranu koju nam je On dao za hranu stvarajući svet. Iz jelovnika je izbacio meso, mlečne proizvode i veštačke sokove, a opredelio se za vegan ishranu punu sirovog povrća i hladno ceđenog bilja.

U australijskim medijima ovih dana često se pojavljuje mladi Srbin, Jovan Pejić (27) biznismen iz Kanbere, koji je uz sokove dobijene ceđenjem biljaka, povrća i voća uspeo da izleči rak krvi. Njegova namera je da promoviše ideju da njegovi hladnopresovani sokovi postanu deo masovne ishrane, jer je ubeđen da doprinose zdravlju.- Imao sam 24 godine kada sam na preponama napipao jedan čvorić. Analize su pokazale da imam veoma retku vrstu kancera krvi, koji nije tipičan za mlade ljude. Ta vest me je šokirala. Lekari su mi prepisali hemoterapiju, koju sam odbio, ali sam pristao na kratku dozu radioterapije. Ta terapija me je toliko potresla da sam shvatio da moram sam da uradim nešto za sebe kako bih se izlečio – ispričao je Pejić kako se pre tri godine, kao student Mekvori univerziteta, susreo sa opakom bolešću.

Pejić koji od sedme godine živi u Australiji. Njegovi roditelji, poreklom iz Sombora, brat Nikola i devojka Lusi Atard, podržali su njegovu ideju da na sebi istražuje kako zdrava ishrana može da pomogne u lečenju kancera.Iz jelovnika je izbacio meso, mlečne proizvode i veštačke sokove, a opredelio se za vegan ishranu punu sirovog povrća i hladno ceđenog bilja, od kojeg je pravio prirodne sokove i pio ih dva puta dnevno.


– Šest nedelja kasnije na lekarskoj kontroli utvrđeno je da se tumor smanjio za 30 odsto. To je bilo neverovatno, jer niko tako nešto nije očekivao. Lekari nisu mogli da potvrde, ali ni da demantuju šta se zapravo dogodilo. Naredna tri meseca nastavio sam svoju strogu dijetu sa prirodnim sokovima. Tumor je ubrzo počeo da nestaje iz mog tela – objasnio je Pejić.

 On je kombinovao fizičke aktivnosti sa mentalnim vežbama, koje su mu jačale volju da izdrži strogu dijetu i odupre se iskušenjima. Istakao je da je teško sprovoditi strogu vegansku dijetu uz kombinaciju svakodnevnog ceđenja bilja, jer su ga ljudi često nudili čokoladom, mlekom…

– Kada je tumor nestao, shvatili smo da je za zdrav život podjednako važno kako se lečite, koliko vežbate i šta sve unosite u organizam. Osetili smo potrebu da ljudima koji su za to zainteresovani pokažemo kako da budu zdravi – izjavila je Lusi.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *