• 1
  • 0

Štapić za uši umočite u to ulje i nanesete ga na plik od herpesa. Samo ga natrljajte i nanesite to ulje. Zatim dišite duboko, jer ćete u sledećih 5 minuta biti u bolovima, pošto su plikovi od herpesa, kao virus na nervima, veoma bolni. Čim budete naneli to ulje, osetićete bol. U roku od 2 ili 3 dana, plikova više neće biti.

Kada se govori o herpesu, uglavnom se misli na onu vrstu koja se pojavi i za kratko vreme nestane. Međutim, ima i ona vrsta kod koje plikovi ne nestaju. Samo su tu, i neće da se sklone. Ili nestanu, pa se vrate na 10-12 dana, opet nestanu na dan, pa se vrate na 10-12 dana.Ulje od belog luka rešava i ovakve oblike herpesa.

Za spremanje ulja možete da uradite sledeći postupak:

Najbolje je da se uzme neka plitka posuda od stakla ili pireksa, i desetak celih glavica belog luka. Najlakše je da se potom iste stave u blender; ne moraju čak ni da se ljušte. To je jednostavno i lako da se uradi. Posle toga dodajte onoliko maslinovog ulja koliko će učiniti da mešavina ulja i luka postane konzistentnija, slična sosu. To onda sipajte u plitku posudu i dodajte još maslinovog ulja, toliko da prekrije sav luk, sos…

Ulje možete ostaviti da stoji 14 dana do nekoliko meseci. Ukoliko stoji dosta dugo ulje može imati momentalan efekat. Ostavi se na nekom toplom mestu da stoji, ali ne na suncu. Možete čak uključiti rernu, zagrejati je na 49 stepeni i isključiti, a onda unutra staviti činiju sa otvorenom rernom.

Na kraju uzmite krpu od pamuka i kroz nju ručno procedite tu smesu. Dobićete zlatno-zelenkasto ulje koje vrlo miriše na luk. Tada možete početi da ga nanosite. To je odlično ulje od belog luka. Može se čak koristiti i za infekcije uha –  ulje izlijte u uho, pustite da stoji 5 do 10 minuta, potom okrenite glavu na drugu stranu da ulje izađe, a pri tome koristite maramicu koja će upiti ulje. Ulje možete naručiti i kod nas, porudzbina na link.

Ulje treba da se nanosi tri-četiri puta dnevno. Postoji još jedna vrlo dobra stvar koja može da se koristi. Često se čuje kako ljudi tvrde da ulje od čajnog drveta deluje antibakterijski i fungicidno, ali i kao odličan antivirusni agens. Tako da se nakon ulja od luka može naneti ovo ulje od čajnog drveta koje će goditi koži i delovaće protiv zapaljenja. Nanesite i njega na plikove.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *