• 951
  • 0

Mali miš je posmatrao kroz pukotinu na zidu, farmera i njegovu suprugu, kako otvaraju paket. „Kakva li je hrana u kutiji?“ Miš se pitao. Kada je video da je farmer iz kutije izvadio mišolovku, strašno se razočarao.

Kada je izašao napolje proglasio je upozorenje:

Mišolovka je u kući! Mišolovka je u kući!“

Koka je kljuckala i grebkala po zemlji, podigla glavu i rekla, „gospodine Mišu, mogu reći da je ovo ozbiljan problem za tebe, ali to je nebitno za mene. Ja ne mogu da se opterećujem sa tim.

Miš je otišao kod svinje i rekao joj: “ Mišolovka je u kući! Mišolovka je u kući! ‘ Svinja se sažalila, ali je rekla, „meni je jako žao, gospodine Mišu, ali ja ne mogu da uradim ništa povodom toga,  jedino što mogu da uradim je da se molim za vas. Budite sigurni da ste u mojim molitvama.

Miš je otišao kod krave i rekao: „Mišolovka je u kući! Mišolovka je u kući!“ Krava je rekla, „Vau,  gospodine Mišu. Žao mi je zbog tebe, ali nije moja koža u pitanju.

Jadni miš se vratio u kuću, pognute glave, utučen, da se suoči sa farmerovom mišolovkom . . . sam.

Iste te večeri odzvonio je jedan zvuk po celoj kući – kao zvuk mišolovke koja je uhvatila plen.

Žena farmera je požurila da vidi šta je uhvaćeno. U mraku, ona nije videla da je to otrovna zmija čiji rep bio uhvaćen u zamku. Zmija ujela farmerovu ženu.

Seljak je požurio u bolnicu, i ona se vratila kući sa groznicom.

Farmer nije znao bolje i mislio je da će ženinu groznicu izlečiti pilećom supom, pa je farmer uzeo sekiru, otišao u dvorište po glavni sastojak za pileću supu.

Ali bolest njegove žene se nastavila, tako da su prijatelji i komšije došli da sede sa njom non-stop.

Da bi ih hranio, seljak iskasapili svinju.

Farmerovoj ženi i dalje nije bilo dobro, te je preminula.

Toliko ljudi je došlo na njenu sahranu, da je farmer morao da zakolje i kravu da bi ih mogao da obezbedi dovoljno mesa za sve njih.

Miš je posmatrao sve to iz njegove pukotine u zidu sa velikom tugom.

Dakle, sledeći put čujete da se neko suočava sa problemom i da se to vas ne tiče, zapamtite —- kada je jedan od nas ugrožen, svi smo u opasnosti.

Mi smo svi uključeni u ovo putovanje koje se zove život. Mi moramo pomagati jedni drugima i moramo uložiti napor da podstaknemo jedni druge.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *