• 453
  • 0

Dakle, napunite tanjir sa ovim „rashlađujućim“ namirnicama kako bi ste ostali sveži tokom letnjih meseci.

8 namirnica sa rashlađujućim dejstvom

Lubenica

Jedna od omiljenih letnjih namirnica! Lubenica ima više od 90% vode i prepuna je vitamina C, vitamina A, kalijuma i magnezijuma. Lubenica je ukusna sama po sebi, tako da je možete direktno jesti ili dodati u salate, frape ili šejkove.

Morač

Seme komorača (morača) ima rashlađujuće dejstvo, možete ga skuvati u vodi i piti tokom leta. Morač je odličan za stomačne probleme, ako patite od probavnih problema, žvaćite semenke morača nakon jela.

Nana

Listovi nane su dobro poznati po svojim osobinama hlađenja, dodajte malo mente u svoju vodu kako bi ste osetili efekathlađenja.

Rotkvica

Rotkvice imaju široku primenu u istočnoj medicini za lečenje digestivnih problema i one mogu da pomognu u smanjenju telesne toplote.

Krastavac

Ova uobičajena namirnica je poznata kao jedna od najboljih namirnica za vaše zdravlje. Ona se sastoji od skoro 95% vode, što ga čini idealnom namirnicom za hidriranje i rashlađivanje tokom leta.

Crni luk

Poznate su mnoge zdravstvene koristi luka, a jedna od njih je da može da spreči toplotni udar. Dodajte ovaj odličan rashlađivač vašoj ishrani tokom letnjih dana.

Bobice

Voće kao što su jagode, kupine, ribizle i borovnice imaju jako alkalizirajuće dejstvo, one će efikasno rashladiti telo. Tako da ih možete jesti tokom leta kako bi ste pobedli toplotu.

Morsko povrće

Preporučljivo je da dodate neko morsko povrće svojoj ishrani, posebno u toplim danima. Alge, kao što su kombu, vakame, morska palma i arama su ne samo bogate gvožđem, kalcijumom, vitaminima i drugim raznim mineralima, one takođe deluju izuzetno rashlađujuće na telo.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *