• 554
  • 0

Menja se vaš um, duh, menjaju se vaše veze. Kako izaći na kraj sa svim što nas čeka?

Na one fizičke, vidljive promene se sve više-manje pripremite. Znate da ćete se ugojiti, znate da će vam porasti stomak, grudi će vam biti osetljive i natečene. Ali, šta je sa onim manje vidljim promenama, onim koje vas teraju da plačete na reklame, zbog kojih preterano brinete oko uređenja dečije sobe ili posete svekrve.

Pre nego stigne beba uhvatite se u koštac sa sopstvenim osećanjima, strahovima i očekivanjima za budućnost. Veoma je važno da se preispitate pre nego kući dovedete svoje maleno koje će vam život promeiti iz korena. Jeste li spremni?

Trudnoća je verovatno poslednja šansa da „uhvatite“ malo vremena i poradite na svojoj vezi, jer kad se beba rodi najmanje narednih 18 godina nećete imati šanse ni vremena za to i zato je veoma važno da sa svojim partnerom u trudnoći provodite kvalitetno vreme radeći ono što vas oboje zabavlja.

Da biste se psihički osećali dobro treba da vodite računa i o svome zdravlju i zdravim životnim navikama. Hranite se zdravo, vežbajte onoliko koliko vam vaše stanje dopušta i ne zanemarujte svoj društveni život.

Družite se sa porodicom i prijateljima, to će vam sigurno popraviti raspoloženje i podići nivo energije. Razgovarajte sa bliskim ljudima o svim strahovima i očekivanjima koja vas muče. Ako niste neko ko voli da priča o emocijama, zapišite ih, sad je pravo vreme da počnete pisati dnevnik.

I, obavezno, negujte svoj smisao za humor. Ma koliko čudno zvučalo i na tome treba da se radi, smeh će vam sigurno pomoći da se bolje nosite sa iščekivanjem najveće odgovornosti koje vam život donosi.

Trudnoća je veoma zahtevan period života, menjate  se fizički, psihički, duhovno. Veoma je važno da zadržite realna očekivanja od majčinstva i na taj način ćete lakše postati ono što želite kad beba dođe.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *