• 784
  • 0

Prave posledice radijacije koju danas primamo putem telefonskih i wifi mreža ćemo videti tek nakon par generacija, tvrde stručnjaci. Zračenje mobilnog telefona je još od samo početka izazivalo zračenje tako da su ljudi koji su ih koristili previše, zbog posla koji su radili,

dobijali bolesti od upale uha do tumora mozga.
 
Ovim člankom i informacijama iz videa želimo da skrenemo pažnju na ove opasnosti i podstaknemo vas da preduzmete određene mere kako biste zaštitili sebe i svoju porodicu. 
 
Za početak pogledajte video, a ispod videa možete pročitati o koracima koje možete preduzeti.

 

SAVETI

 
– Mobilni internet koristite samo kada vam je potreban, nakon upotrebe ga odmah ugasite. Isto postupite i sa telefonskom navigacijom.
 
– Kada razgovarate mobilnim telefonom koristite spikerfon ili slušalice sa mikrofonom, a telefon najbolje držite pravo u ruci (ukoliko hodate) ili na stolu, komodi, polici itd. Nikako nemojte držati telefon u džepu dok razgovarate.
 
– Ukoliko dajete detetu telefon ili tablet, uključite „airplane mode“, kako ne bi stizali pozivi.
 
– Ukoliko je moguće, nemojte koristiti wifi već kompjuter povežite kablom sa ruterom. Ukoliko koristite wifi nemojte sedeti baš blizu i nemojte ga držati tamo gde provodite najviše vremena. Najbolje je da stoji u hodniku.
 
– Ukoliko želite da se zaštitite od zračenja iz okoline, preselite se u prirodu gde nema dostupa za 3G ili 4G mrežu. U ovakvom prirodnom ambijentu možete koristiti 2G mrežu za telefonske pozive ili fiksnu mrežu.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *