• 2
  • 0

SIMPTOMI

 
Male izrasline na raznim delovima tela, u vidu vlažnih, crvenih i okruglih fleka. U vagini dovode do izlučivanja sirkaste tečnost.
 

UZROCI

 
Reč je o gljivici, zvanoj i buđ. Može rasti ispod noktiju, zbog čega se isti izdižu i deformišu. Mogu rasti na stopalima i nožnim prstima, kao i u grlu ili crevima , ili vagini.
 
Pod većim rizikom su oni koji koriste antibiotike, imaju slab imuni sistem, koji se mnogo znoje, koji žive u vlažnoj sredini, koji se nezdravo hrane, gojazne osobe, bolesne, dijabetičari, oni koji korste oralna kontraceptivna sredstva, i oni koji koriste isto kupatilo, obuću ili brijač kao i zaraženi.
 

PRIRODNI LEKOVI

 
– Jedite zdravu hranu, sa prirodnim dodacima minerala i vitamina. Jedite dosta svežeg voća i povrća, najviše sirovog.
 
– Izbegavajte hranu od koje se stvara sluz (mleko i proizvode od belog brašna). Nemojte jesti meso i prerađenu hranu. Gljivice se hrane šećerom iz hrane koju jedete. Izbegavajte gazirane sokove, kofein, alkohol, masnu i prženu hranu.
 
– Održavajte čistim sve delove tela, ali i suvim! Nosite čistu suvu odeću.
 
– Nemojte dozvoliti da inficirani deo tela dođe u kontakt sa zdravom kožom.
 
– Primenjujte spolja izgnječeni beli luk na oboleli deo tela, naizmenično sa medom.
 
– Još jedna formula za sve vrste gljivičnih infekcija jeste ulje od teacee. Malo nanesite na oboleli deo, tokom 2-3 sedmice, i problem će nestati. To ulje, koje miriše kao eukaliptus,isto potiče iz Australije.
 
– Sveža ljuska crnog oraha uništava gljivice efkasnije od mnogih lekova.
 
– Protiv gljivica na noktima nožnih prstiju primenite tinkturu od crnog oraha sa bokvicom i uljem od teacee, svako veče tokom 60-90 dana.
 
– Pijte 1-4 šolje dnevno čaja od limunske trave, kurkume ili taheba. Sve su to dobri fungicidi.
 
– Kao lek protiv gljivica i iznutra i spolja primenjujte kamilicu ili beli luk (ili oboje u isto vreme). Konzumiranje belog luka je odličan lek protiv gljivica na koži, dok je njegov ekstrakt veoma delotvoran kada se primeni spolja. Israživanja pokazuju da ljudi koji su uzimali 5-6 kašičica ekstrakta belog luka dnevno da su kod njih mnogo brže uništene različite vrsta gljivica.
 
– Sladić sadrži 25 fungicidnih jedinjenja, a ljutić sadrži berberin, još jedan jak fungicid.
 
– Protiv gljivica pod noktima ruke ili noge (paronihija): ovo je poseban problem koji je veoma teško rešiti. Možda bude potrebno šest meseci pre nego što se vide neka poboljšanja. Gljivice se obično jave pod jednim ili više noktiju na nožnim prstima, uzrokujući njihovo deformisanje. Kalijum-permanganat je lek koji se za to koristi decenijama. Reč je o vrsti otrova, ali ako se primenjuje samo spolja, čini se da predstavlja najbolje rešenje za ovaj problem.
 
– Kada se primenjuje spolja kalijum-permanganat je odličan fungicid, bilo koja gljivična infekcija kože da je u pitanju! Ali, to je smrtonosna hemikalija, nemojte je piti slučajno! Od njega ostaje tamnobraon fleka na koži nekoliko dana. Formula: Potopite stopala u topli vodeni rastvor kalijum-permanganata, u razmeri 1:5000, na pola sata. Posle tih pola sata dobro osušite stopala. Isto važi i za lečenje atletskog stopala.
 
– Ako treba sami kod kuće da napravite ovaj rastvor, onda rastvorite jednu kašičicu kristala tog jedinjenja u 240 ml vode, i stavite ga u flašu tamne boje. Kašičica ovog zasićenog jedinjenja u pola litra vode čini rastvor jačine 1:1500; kašičica u litru vode – 1:3000. Znajući ovo, moći ćete sami da pripremite rastvor u kojoj god jačini da vam treba. To je jedan od ovde retko spomenutih otrova za lečenje bolesti. Nemojte dozvoliti svom detetu da ga popije!
 
– Još jedna formula za lečenje gljivica ispod noktiju jeste potapanje stopala u mešavinu belog destilovanog sirćeta i čiste vode, u odnosu 50:50, na 15-20 minuta.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *