• 560
  • 0

Kako biste na najbolji način očistili pluća bilo bi dobro da budete na postu na sokovima. Ukoliko želite da čistite pluća 15 dana onda bi trebalo da svo vreme budete na sokovima. Pored posta na sokovima se preporučuje primena hidroterapija, inhalacije i obloge od ricinusovog ulja. U nastavku teksta ćemo opisati navedene terapije.


Hidroterapija

 

Hidroterapija je najmoćniji mehanizam za pokretanje krvi kroz vaše telo i pluća, ništa ne može tako snažno da pokrene vašu krv i poboljša cirkulaciji a samim tim i protok kiseonika, kao što to može dobra hidroterapija. Znajući da je desna ruka za većinu bolesti slaba ili jako loša cirkulacija, nije teško zaključiti da je jedan od ključnih faktora za izlečenje zapravo pojačavanje cirkulacije u telu.

Postoje dve vrste hidroterapije koje treba primenjivati:

Kompletna hidroterapija koju ćete primenjivati jeste terapija koja obuhvata čitavo telo i primenjuje se tako što se tušira 1 min. toplom i 1 min. hladnom vodom naizmenično. Postupak ponavljati 7 puta (7 puta topao i 7 puta hladan tuš). Kako se budete navikavali na tople i hladne tuševe trebate povećavati minutažu pa se možete tuširati 3 min. toplom i 3 min. hladom vodom, takođe u 7 ponavljanja. Kod srčanih bolesnika preporučuje se postepeno povećavanje temperaturnih razlika, ali nakon 15-30 dana adaptacije na temperaturne razlike pacijent može da se tušira bez posebnog opreza – dakle sa maksimalnim temperaturnim razlikama. Ovu terapiju treba primenjivati tri puta na dan i terapiju treba završiti sa mlakom vodom.

Lokalna hidroterapija se primenjuje na oboleli deo tela (pluća) i radi se uz spomoć vrele krpe ili termofora i kese sa ledom. Dakle uzme se termofor i napuni se vrelom vodom, onda se taj termofor (ili vrela krpa zagrejana na plotni, mikrotalasnoj…) stavi na oboleli deo (i sa prednje i sa zadnje strane pluća) i drži 3 min. Nakon toga termofor treba skloniti i staviti kesu sa ledom takođe 3 min., ponavljanje treba izvršiti 7 puta (7 puta termofor, 7 puta kesa sa ledom na obe strane pluća). Ovu terapiju treba primenjivati najmanje jednom dnevno.

Takođe, može da se napuni kada sa toplom vodom i da se leži u njoj određeno vreme (ovo je dobro za opuštanje). Ova terapija može biti primenjana po potrebi i preporučujemo da koristite etarsko ulje ruzmarina i lavande kako bi ste se što bolje opustili. 

 

Obloge od ricinusa 

 

Ovo je, najefektivnije sredstvo u izvlacenju i razbijanju otrova iz našeg tela, Najbolje je da se koristi u kombinaciji sa izgnječenim belim lukom, a može i bez.

Uzmete pamučnu pelenu (tetra pelenu), isečete odgovarajući komad (najbolje presaviti celu pelenu), zagrejete ricinusovo ulje (nerafinisano) da bude vruće (ali ne da vas opeče), pelenu prethodno stavite na neki plato i preko pelene sipate ravnomero toplo ulje (oko 40 C), ali ne preterivati da ne curi kada se stavi na telo. Kada stavite pelenu na telo preko nje stavite najlonsku foliju, zatim stari peškir i preko toga elastični zavoj (ili pojas) blago zategnuti da ne zaustavlja cirkulaciju. Preko svega staviti flašicu (ili termofor) od 0,5l sa vrelom vodom i držati tokom noći. Oblogu držati do jutra, a ujutro se obrisati ili istuširati.
Za jači efekat obloge dobro je narezati čen belog luka na „listiće“ i poređati između slojeva pelene.

*Oblogu od ricinusa treba stavljati na pluća sa prednje i zadnje stane tj. na gornji deo leđa i na grudi. 

 

Inhalacije 

 

Kod bolesti pluća karakteristično je to da se javlja povećeni sekret koji uzrokuje nedostatak kiseonika u plućima i izaziva zakiseljenje pluća. U cilju lakšeg izbacivanja sekreta i čišćenja pluća neophodno je raditi svakodnevne inhalacije. Inhalacije pripremate vrlo jednostavno, u veću šerpu stavite 2-3l vode i stavite da provri. Inhalacija treba da bude sa eteričnim uljima od mente ili eukaliptusa i čajnog drveta. U šerpu vrele vode se ukapa 1-10 kapi ulja i udiše se duboko na nos a izdiše na usta, iz dana u dan treba povećavati doze etarskog ulja. Potrebno je da primenjujete inhalaciju, 3-6. puta dnevno u trajanju 10-15 min. Izuzetno je bitno da duboko udišete i da dah zadžite jedan sekund pre nego što izbacite vazduh.

* Ako je šlajm obilan tako da onemogućava disanje i eventualno iskašljavanje možete da pijete kalijumsku čorbu opicanu u donjem delu ovog članka. 

 

Terapija lobelijom 

 

Za ovu terapiju vam je potrebna tinktura od lobelije. Terapija se obavlja na sledeći način:

Svaki treći dan, odrediti vreme za ovu terapiju. U tom periodu nećete piti ni sokove, ni čajeve, ni neke druge tinkture. Pripremite između 250-500 ml čaja od nane (mente) i popijte ga u što toplijem obliku možete.Sedite na stolicu, uzmite posudu u koju ćete povraćati (pripremite i rezervnu posudu)  i počnite tako što ćete na svakih 15 minuta ispijati po jednu punu supenu kašiku tinkture za lobeliju, dok ne dođe do povraćanja. Tokom povraćanja ćete izbaciti razne sadržaje iz pluća (šlajm, sluz, gnoj, sukrvicu, katran…).

Lobelija deluje tako što opušta, širi bronhije i podstiče izbacivanje šlajma i sluzi. Ona takođe izaziva grčenje mišića putem nerva vagusa koji utiče da mišići bukvalno iscede vaša pluća od nepotrebnih tvari, očistite plućne kanale i omoguće da pluća normalno funkcionišu.

*Kod nekih ljudi lobelija ne izaziva povraćanje, oni je mogu koristiti kao standardnu tinkturu. 

 

Kalijumska čorba 

 

Pored sokova možete dva puta nedeljno tokom posta na sokovima uzimati i kalijumsku čorbu.
Kalijumska čorba je veoma ukusan dodatak programu za pročišćavanje tela. Ona će pročistiti telo od otrova i neželjenih soli i kiselina, u isto vreme obezbeđujući potrebnu koncentrisanu količinu vitamina i minerala. Popijte što više možete.

Veliki lonac napunite sledećim sastojcima:

2kg crnog luka sa ljuskom
2l vode

Priprema:

Voda treba prvo da proključa a kasnije treba da se kuva na što manjoj temperaturi dva sata ili malo duže. Procedite i konzumirajte samo tečnost, čvrsti ostatak od luka se ne koristi i možete ga slobodno baciti. Ono što ne popijete možete koristiti naredni dan.

Dobri dodaci:

– organsko, hladno ceđeno, nefilterisano maslinovo ulje
– aleva paprika i beli luk.

Loši dodaci:

– sve vrste soli, kupovni sos od soje (tamari) i miso koji su prepuni soli, kelp (u prirodnom stanju nije mnogo slan, a ako vaš jeste onda u sebi ima morske soli koja se ne treba koristiti.
– dodaci vitamina, minerala i hranljivih sastojaka uzeti iz životinja ili neorganskih izvora (npr. ulje riblje džigerice, formule od žlezdi, pojedini digestivni enzimi, mineralne tablete, itd.)
– ne jedite ništa što je izdvojeno iz prirodnog stanja i što nije u svom punom prirodnom obliku. 

 

Još neke namirnice korisne kod čišćenja pluća 

 

Kukuruz šećerac takođe ima antioksidativno delovanje, no problem je u rasprostranjenosti GMO sorti, pa pripazite i jedite isključivo onaj za koji ste sigurni da je prirodnog poretka.

Đumbir se konzumira u obliku čaja od ribanog korena i olakšava disanje izbacujući toksine iz pluća, a ujedno je i dobar dodatak jelima, prenosi metro-portal.hr.

Beli i crveni luk sadrže više tvari s antikancerogenim učinkom, a izuzetno je koristan kod osoba koje imaju karcinom jer sprečava rast novih stanica raka.

Domaći recepti uključuju i čaj od borovih iglica kojim se ispiru usta i grlo, no njegovo blagotvorno djelovanje uključuje i izbacivanje toksina iz pluća. Pluća ćete dezinficirati i koprivom, bilo kao mladom salatom ili čajem, a od voća je najbolji saveznik naranča, puna kriptosantina koji djeluje preventivno protiv karcinoma pluća.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *