• 485
  • 0

Ranije smo verovali da kozmetički proizvodi treba da budu kupljeni i skupi, kao i jako komplikovanog sastava koji može da vam nanese više štete nego koristi.

Sastojci:

– 1/2 šoljice kokosovog ulja;

– 5-7 kapi esencijalnog (eteričnog) ulja lavande.

Priprema:

Stavite kokosovo uljei ulje lavande u plastičnu posudu. Zatim promešajte sastojke. Ako pravite ovu kremu dok je hladnije vreme, kada kokosovo ulje ima tendenciju da bude tvrdo, moraćete malo da ugrejete kokosovo ulje na sobnu temperaturu, da ga zgnječite i pomešate ove sastojke kako bi se ulja povezala, a vi dobili glatki, kremasti proizvod.

Potom ovo stavite u staklenu posudu.

Korištenje i dobrobiti

Koristite ovu hidratantnu kremu ujutru i naveče za lice. Dovoljna je mala količina, a krema traje i traje.

Ako imate masnu kožu, videćete kako kokosovo ulje osigurava koži savršenu hidrataciju bez osećaja „masti“ koji često zna da se oseti kod kupovnih krema.

Kokosovo ulje pruža prirodnu zaštitu od sunca. Kokosovo ulje ostavlja zaštitnu barijeru protiv spoljašnjih uticaja. Kokosovo ulje je antioksidant, pa ima antibakterijsko i antimikrobno dejstvo.

Ako ste trudni, kokosovo ulje je odlično protiv strija. Kokosovo ulje je nežno i dovoljno sigurno za bebe i decu, pa može da se koristi protiv pelenskog osipa.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *