• 494
  • 0

Miris sušene lavande

 

Vrećice od sušene lavande pomažu opuštanju i dobrom snu i idealno mesto gde ih možete postaviti pre spavanja je vaš krevet ili jastuk. Ugodan, opuštajuci miris koji otpušta sušena lavanda pomoći će vam da brže zaspite.

Vrećice od lavande postepeno gube intenzitet mirisa, reedovno ih menjajte. Za dodatni efekt možete ukapati na jastuk nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande.

 

Eterično ulje lavande

 

Eterično ulje lavande trenutno opušta, dobro ga je nositi uz sebe, gde god da krenuli (ukoliko se suočavate s mnogo stresa na radnom mestu). Dovoljno je ukapati nekoliko kapi eteričnog ulja na komadić pamučne vate, prisloniti nosu i udisati nekoliko minuta. Ukoliko ste kod kuće, možete koristiti difuzer za eterično ulje ili aroma-lampicu, a za vreme zimskog perioda, možete ukapati desetak kapi eteričnog ulja u vodu posudice za radijator. Za dodatni efekt, možete zapaliti mirisne svećice sa mirisom lavande.

 

Med sa biljem

 

Mešavina meda i tinkture bilja koja ima opuštajući efekt (matičnjaka, kamilice i valerijane) ukusan je način (ukoliko niste “ljubitelj” čaja i udisanja eteričnih ulja) da osetite sve dobrobiti ovog bilja, koje pomaže pri smirivanju mentalnog i fizičkog stresa organizma.

 

Čaj od valerijane

 

Valerijana je “prirodno sredstvo za smirenje”, pa će vam šoljica ovog čaja pomoći da se opustite i umirite,i  da utonete u san. Ukoliko niste u mogućnosti da nabavite čaj od valerijane, možete je potražiti u vidu ekstrakta u kapima.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *