• 320
  • 0

Pomaže kod varenja

Ne samo da će topla voda da stimuliše gastro intestinalni trakt , nego će limun da stimuliše i pročistiti jetru. Takođe pomaže stomačnoj kiselini oko varenja i eliminacije.

Pomaže imunom sistemu

Citrusno voće poput limuna sadrži visoku količinu vitamina C i askorbinsku kiselina. Vitamin C može pomoći u borbi protiv prehlade i i askorbinska kiselina pomaže apsorpciju gvožđa koji takođe igra bitnu ulogu u funkcionisanju imuniteta.

Alkalizuje telo

Ako je vaše telo u hroničnoj pH neravnoteži, onda je podložno bolestima. Iako je limun kiselog ukusa, on izuzetno dobro alkalizuje i odličan je način da se osigura pH balans. Posebno ga treba koristiti ako je vaša ishrana teška tj. ako konzumirate dosta mesa , sira i / ili ako pijete alkohol.

Pomaže detoksikaciji organizma

Limunska voda je prirodni diuretik, što znači da pomaže vašem telu da izbacuje tečnost (urin) i toksine zajedno sa njim. Limunska kiselina takođe može da pomogne proizvodnju enzima koji stimuliše jetru.

Daje energiju

Mnogi ljudi su ostavili kafu nakon nekoliko dana konzumiranja limunske vode. Kombinacija vode i limuna pomaže hidrataciju i oksigenaciju krv, zbog čega će te se osećati sjajno.

Hidrira kožu

Hronična dehidratacija može ostaviti posledice na kožu, zato započnite dan sa limunovim  vodom. Vitamin C igra ključnu ulogu u održavanju zdrave kože i antioksidansi mogu se bore protiv faktora starenja.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *