• 737
  • 0

 U nekim situacijama možda nećete da imate pristup odgovarajućem protivotrovu, a pošto će vam trebati nešto što morate odmah da upotrebite, sledeći protivotrovi su najbolje rešenje ako ništa drugo nije dostupno: Prvi je za trovanje, a ostali su za slučajeve zaraze i bolesti. Dobro je imati ih pri ruci. Ako idete na planinarenje, ponesite ih sa sobom.

 
ČETIRI JAKA PROTIVOTROVA
 
aktivni-ugalj-2-maj-2018.jpgAKTIVNI UGALj – postoji 80 raznih štetnih supstanci koje aktivni ugalj može da neutrališe. Bez problema rešava problem kod 29 od 30 najčešćih vrsta trovanja.

Uzmite i žvaćite 10 tableta aktivnog uglja, pa ih progutajte sa vodom. Ako je reč o trovanju na koži ili odmah ispod kože, onda možete da primenite i kašne obloge sa ugljem. Što se pre upotrebi, efikasniji će biti.

Aktivni ugalj je bolji od običnog uglja jer ima veću površinu za upijanje otrova. (Imajte na umu da neki otrovi spadaju u jake alkalne ili kisele supstance, pa je za njih potreban protivotrov suprotne pH vrednosti, mada aktivni ugalj može određen deo njih da neutrališe iako nije odgovarajuće pH vrednosti.)

 

BELI LUK
– postoji 45 različitih bolesti s kojim beli luk može da izađe na kraj. Deluje odlično protiv bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija.

Njegov aktivni sastojak je germanijum, kojeg ima više u belom luku nego u bilo kojoj drugoj biljci.

Eksperimentalni miševi koji su izlagani ćelijama raka, prethodno tretiranim s belim lukom, nisu uginuli od raka. Ruski naučnici su rekli da je beli luk najbolji antibiotik na svetu, s tim da se mora upotrebiti u sirovom stanju.
 
VITAMIN C – ova neverovatna supstanca pomaže vašim belim krvnim zrncima da se lako izbore sa svim vrstama toksičnih supstanci (od bakterija, virusa i gljivica). Linus Pauling centar za nauku i medicinu, iz Palo Alta u Kaliforniji, decenijama je proučavao blagotvorna dejstva vitamina C. Koristi se za lečenje kardiovaskularnih oboljenja, raka, HIV-a, infekcija, groznice, katarakte, kožnih problema i na stotine drugih stvari. Vitamin C uništava slobodne radikale i vrsta je antihistamina. Deluje i kao „ćelijski cement“ držeći sve organe u telu na okupu! 
 
bokvica-maj-2018.jpgBOKVICA – ima je svuda, i deluje protiv mnogih, ako ne i većine vrsta ujeda insekata. Sažvaćite malo njene listove i onda primenite mesnati deo na oboleli deo kože.
 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *