• 76
  • 0

11 prirodnih antibiotika


Kurkuma

Poznata je kao jedna od najboljih biljnih antibiotika koje možete nacĢi. Kurkuma je odličan izbor za uniÅ”tavanje bakterija. Za optimalne rezultate, kombinujte dva antibakterijska sastojka, kurkumu i med, i nanesite meÅ”avinu na zaražena mesta na vaÅ”oj koži.

Đumbir

Prirodna antibiotička svojstva đumbira pomažu u sprečavanju i lečenju mnogih zdravstvenih problema izazvanih bakterijama. Jedinjenja fenola kao Å”to su sogoli i gingeroli su glavne medicinske komponente u korenu koje imaju anti-inflamatorna dejstva, a pomažu i kod snižavanja holesterola.


Domaće sirće od divljih jabuka

Domaće jabukovo sircĢe od divljih jabuka ima antibiotička i antiseptička svojstva, kao iprirodno alkalizirajucĢe dejstvo. Sirće se preporučuje isključivo za spoljnu upotrebu.

Ekstrakt semena grejpfruta

Ustanovljeno je da je ekstrakt semena grejpfruta efikasno protiv viŔe od 800 oblika virusa i bakterija, viŔe od stotinu vrsta gljivica, i mnogih parazita. Ekstrakt semena ja izuzetno bogat antioksidansima, pojačava imunitet, alkalizuju telo prirodno, i pomažu u varenju tako Ŕto obnavljaju crevnu floru.

Beli luk

Beli luk je mocĢan antibiotik, koji ima anti-virusna, anti-gljivična i antimikrobna svojstva. Istraživanja su pokazala da Å”titi dobre bakterije i eliminiÅ”e neprijateljske bakterije. Takođe ima visok sadržaj antioksidanata koji uniÅ”tavaju slobodne radikale, i koji jačaju imuni sistem.


Ulje origana

Pored svojih antibakterijskih svojstava, origano može da pomogne sa varenjem i pomaže u gubitku težine. Ulje koje se nalazi u origanu, karvakrol, ustanovljeno je da se bori protiv bakterija koje mogu dovesti do infekcije. Ulje origana se koristi za lečenje digestivnih infekcija.


List masline

List drveta masline ima jaka protivupalna, antifungalna i antibakterijska dejstva, koja mogu pojačati imuni sistem i poboljŔati simptome bolesti srca, HIV infekcije, problema sa varenjem, infekcija urinarnog trakta, hroničnih bolova kod kancera i artritisa.

Crni luk i beli luk

Beli luk i crni luk su bliski rođaci i poseduju snažno antibiotičko, antivirusno, antigljivično, antiinflamatorno i antioksidantno svojstvo. Sirov beli luk ili crni luk sadrže jedinjenje sumpora koje im daje svoja antibiotička svojstva. Oni se mogu koristiti za lečenje mnogih zdravstvenih bolesti poput otalgije, pneumonije, gripa i prehlade.


Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima mnoge prednosti po naŔe zdravlje. Deluje kao prirodni antibiotik i ima antigljivična svojstva. Ulje je prepuno antioksidanata i drugih korisnih fitonutrijenta koji jačaju vaŔ imuni sistem.

Aleva paprika

Ljuta aleva paprika je jak začin koji se koristi vecĢ hiljadama godina zbog svoje isceliteljske mocĢi i antibiotičkog efekata.
 

Dodaj komentar

VaÅ”a e-mail adresa neće biti nigdje objavljena. Obavezna polja su označena sa *