• 1
  • 0

Oni su filter za tečne otpade u krvi za razliku od jetre koja je filter za različite vrste otpada koji dospevaju u organizam. Krajnji otpadni proizvod rada bubrega je urin (mokraća) koji iznosi oko 95 odsto tečnosti, a oko 5 odsto rastvorenih supstanci kao što su otpadni produkti poput urea-e, mokraćne kiseline, kreatina, amonijaka, hlorida, kalcijuma, magnezijuma, fosfora, zatim mnoge druge supstance kao što su krv, gnoj, bakterije i paraziti, a sve u zavisnosti od zdravstvenog stanja osobe.

Normalno, osoba treba da urinira (mokri) oko četiri do šest puta dnevno. Ovaj broj može značajno varirati, u zavisnosti od količine tečnosti koju čovek konzumira, koliko je težak, da li i koliko vežba, znoji se i diše. Prosečna osoba eliminiše između jedne i dve litre urina (mokraće) dnevno. Nezdrav način života, naročito kroz konzumiranje nezdrave hrane, alkohola, kafe, veštačkih pića, kao i upotreba lekova i različitih hemikalija i nedovoljno konzumiranje vode, izazivaju nagomilavanje otrova u krvi i bubrezima što otežava njihov rad i preopterećuje ih. Preopterećenost dodatno može biti izazvana ako čovek ima zatvor (opstipaciju), jer zaostale toksične fekalne materije u crevima se reapsorbuju ponovo u krv.

 

Bubrezi i bešika zbog svega toga ne mogu redovno i efikasno da rade svoj posao uklanjanja tečnog otpada i kiselina iz krvi i tela, a posledica toga su različiti problemi i bolesti u urinarnom sistemu, ali i na drugim mestima u organizmu. Bubrezi su u organizmu zaduženi i za održavanje kiselo-bazne ravnoteže (pH vrednost).

I ta funkcija je oslabljena kada je krv zatrovana i bubrezi preopterećeni. Kiselost u organizmu se najviše povećava konzumiranjem nezdrave ishrane.

Biljke sadržane u tinkturi i čaju za bubrege i bešiku su poznate kao diuretici sa dezinfekcionim i pročišćavajućim dejstvom. Bobice kleke, list uve, list rastavića, kukuruzna svila, koren čička, koren i list peršuna, list i cvet zlatnice snažno povećavaju stvaranje i protok mokraće. Ove biljke sadrže fitohemikalije i eterična ulja koja su dezinfekciono sredstvo za bubrege, bešiku i uopšte mokraćne kanale, uništavaju bakterije i leče ove organe od infekcija.

Sve ove biljke odstranjuju taloge iz bubrega i mokraćnih kanala pre nego što se pretvore u kamenje. Ako kamenje već postoji, počinju da ga rastvaraju naročito ako se koriste koren hortenzije i crvene konopljuše. Ove dve biljke su najbolje za rastvaranje kamena iz bubrega. Veće količine vode sa limunom, naročito u jutarnjim časovima takođe značajno stimulišu protok urina i olakšavaju rad bubrezima.

Čišćenje bubrega i bešike se radi u periodu od 2 puta po 7 dana, naizmenično sa pročišćavanjem jetre i žučne kese koje se takođe radi u periodu od 2 puta po 7 dana. Prvih sedam dana se čisti jedna grupa organa (na primer jetra i žučna kesa), drugih sedam dana druga grupa (bubrezi i bešika) i tako naizmenično po jednu sedmicu u ukupnom trajanju od 30 dana. U slučaju blažih oboljenja, pročišćavanje ovih organa se radi naizmenično po jednu sedmicu.

Ujutro se pije tonik za pročišćavanje bubrega i bešike.

Način primene: u blender se promeša:
 

• pola do 1 litar vode;
 

• 2 ceđena limuna;
 

• kafena kašičica ljute aleve paprike u prahu.
 

– 15 minuta nakon konzumiranja tonika piju se 2. šolje čaja „Bubrezi/bešika” i 1. čajna kašičica tinkture „Bubrezi/bešika”.

Način primene:

Konzumiranje čaja i tinkture za bubrege i bešiku u istim ovim količinama ponovlja se još 2 puta tokom dana, što je ukupno 3 puta na dan (doza se može povećavati zavisno od potrebe). Tinkturu promućkati pre upotrebe i može se piti sa vodom, sokom ili mlakim čajem.

Biljke koje se koriste za pripremanje tinkture i čaja „Bubrezi/bešika“:
 

• bobica kleke, list uve, list rastavića, kukuruzna svila, koren čička, koren i list peršuna, list i cvet zlatnice (za dezinfekciju, pročišćavanje i stimulisanje rada bubrega i mokraćnih kanala);
• koren hortenzije, koren crvene konopljuše (za izbacivanje kamena i peska);
• koren belog sleza (za podmazivanje i smirivanje);
• list nane (za poboljšanje varenja).

 

Dejstvo tinkture i čaja „Bubrezi/bešika“:

Pročišćavaju i podstiču normalan rad bubrega i bešike, poboljšavaju stvaranje i protok urina, rastvaraju kamenje, otklanjaju upalu, deluju dezinfekujuće, uništavaju bakterije.

Nije neophodno da sve navedene biljke budu sadržane u tinkturi i čaju „ Bubrezi/bešika “, a mogu se koristiti i druge biljke zavisno od potreba. Pripremanje biljnih formula detaljnije je opisano u knjizi dr Ričarda Šulca – „Lečenje neizlečivih bolesti” i istoimenom video serijalu.

Širi opis tinkture imate ako kliknete na sliku tinkture. Tinkturu takođe možete i naručiti preko KONTAKTA  sa našeg sajta.

– Tonik za izbacivanje kamenja iz bubrega i bešike se primenjuje po potrebi.

Način primene:

Procediti 2,5 litra soka od jabuke i pola litra soka od citrusa (pomorandža, grejpfrut, limun). U veći lonac sipati sav sok i dodati dva decilitra organskog, sirovog i nefiltriranog jabukovog sirća, zatim jednu bočicu od 50 ml tinkture „Bubrezi/bešika” i 100 do 200 grama čaja „Bubrezi/bešika”.

Prethodno, pre sipanja u lonac, bočicu tinkture i čaj promešati u blender (u slučaju da je problem sa kamenjem preozbiljan, dodati još po nekoliko grama korena hortenzije i crvene konopljuše). Lonac se potom zatvori i stavlja na toplo mesto. Potrebno je na svakih nekoliko sati mešati napitak u trajanju od nekoliko minuta. Nakon 24 sata, kompletna tečnost (nešto iznad 3,2 litra) se procedi kroz kvalitetnu cediljku ili pamučnu tkaninu. Tečnost se ubuduće drži u frižideru. Narednog dana, na svakih sat vremena treba piti po 1 decilitar ove tečnosti, odnosno oko 1,5 litra za jedan dan, da bi preostalo za još jedan dan. Tokom ova dva dana treba piti još po dva litra vode, po mogućnosti destilovane.

Napomena:

Metoda izbacivanja kamenja iz bubrega iz bešike se može ponavljati, a najviše dva puta sedmično. Ova metoda najefikasnije deluje tokom posta na ceđenim sokovima.

Preporučujemo da za dodatne informacije i detalje pogledate i video predavanje:

Za više informacija ili ako imate neke nejasnoće možete nas kontaktirati preko kontakt forme na sajtu;
Centar za prirodnu medicinu

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *