• 719
  • 0

Životinje su naši prijatelji. One oplemenjuju naš dom i unose radost u našu svakodnevicu. Ipak, nekad se dogodi da postanu i nešto više od toga.

Ponekad se dogodi da životinje, prateći svoj instinkt, predosete i spreče nesreću, ili nakon nje uspeju da spasu svoje vlasnike. Ovo su maleni četvoronogi heroji koji su prevazišli sve prepreke i pokazali privrženost pred kakvom bi se i ljudski rod postideo.

Mačka spasila vlasnika od napada pasa

U junu 2010. dva psa su napala ženu po imenu Šeri Vuds u jednom naselju u Hjustonu. Njen muž nije uspeo da otera pse, ali je u pomoć priskočila njihova maca Lima. Iskeženih zuba, izbačenih kandži, maca je frktanjemprivukla pažnju pasa na sebe, dajući vlasnicima dovoljno vremena da se sklone na sigurno. Iako je žena zadobila povrede, i ona i maca su prošle bez ozbiljnih posledica.

Pas odveo policiju do kuće u plamenu

Ben Hajnrih našao se u nezavidnoj situaciji kada mu je, pre četiri godine, izbio požar u radionici. On se u očaju obratio za pomoć svom psu, jer nije uspevao sam da ugasi vatru. Kasnije se ispostavilo da se obratio pravoj osobi: pas je otrčao do obližnje policijske stanice, privukao pažnju policajaca, a zatim ih doveo do kuće u plamenu! Policija je odmah pozvala i vatrogasce, a požar je ugašen pre nego što je pričinjena veća šteta.

Maca spasila vlasnika od curenja plina

Maca Šnauci probudila je jednog popodneva svoju vlasnicu, lagano je lupajući šapicom po nosu. Šnauci, međutim, nije tražila pažnju radi maženja: ona je pokušavala da upozori vlasnicu na opasnost. Žena je ubrzo shvatila šta se događa i pozvala pomoć. Kasnije joj je rečeno da je bilo dovoljno svega nekoliko minuta da se kuća zapali, da maca nije reagovala.

Pas koji se borio protiv pirata

Jedan britanski stariji bračni par plovio je vodama Venecuele u leto 2008. godine. Njih su na toj plovidbi napali pirati, koji su se popeli na brod i svezali ih. Njih je tada napao Kankuntu, pas koji je bio spreman da da život za svoje vlasnike. Uspeo je da ih odbrani, ali je pritom zadobio teške rane. Srećom, vlasnici su se odmah uputili najbližem veterinaru, pa je kuca spasena.

Pas koji je spasio vlasnika od požara… Dvaput

Kada je Kendans Dženings iz Ajdaha spasila Anu iz prihvatilišta, nije ni sanjala da će joj ova dobra kuca dva puta spasiti život. Sve se dogodilo na Dan zahvalnosti 2007. godine, kada je Ana upozorila vlasnicu da joj se kamp prikolica zapalila. Žena se u jednom trenutku setila da je zaboravila nešto važno u prikolici pa je otrčala unutra. Dim ju je ošamutio, pa je pala u nesvest, ali se uz nju ponovo našla verna kuca, koja joj je pomogla da izađe na sigurno.

Izvor: zivotinje.rs

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *