• 1
  • 0

Čaj od ehinacee se koristi kao tradicionalni biljni tretman za oslobađanje od bolesti prouzrokovane slabim imunim sistemom.
I koren i nadzemni deo biljke sadrže supstance koje stimulišu imuni sistem i pomažu u borbi protiv infekcija.
Ipak, naučna istraživanja su dokazala da koren ove biljke sadrži znatno veću količinu ovih supstanci, zato smo mi u naš čaj za imunitet stavili samo koren.

Recept za čaj od ehinacee

Sastojci:

1 deo ehinacee
1 deo narendanog  korena đumbira
Limun
Prirodni zaslađivač po izboru

Priprema:

Kada voda proljuča, dodati koren ehinacee. Što je veća količina korena to će čaj biti jači.
Potrebno je da se koren kuva na blagoj vatri 15-20 minuta. Kada se čaj ohladi možete dodati limun i zaslađivač.

7 razloga da pijete čaj od ehinacee svakodnevno

Leči upalu

Studije su pokazale da čaj od ehinacee ima moćna prirodna anti-inflamatorna svojstva koja mogu pomoći kod problema sa upalama. Studija objavljena 2009. pokazala je da konzumiranje čaja od ehinacee može pomoći ublažavanju brojnih vrsta upala.

Sprečava prehladu

Postoje ubedljivi naučni dokazi da uzimanje čaja od ehinacea može da smanji rizik od dobijanja prehlade. Prema jednoj studiji, ljudi koji su koristili čaj ehinacee u zimskoj sezoni smanjili su rizik od dobijanja prehlade za čak 58%.

Respiratorni problemi

Anti-inflamatorni kapacitet echinacee se proteže i na respiratorne probleme, tako da za one pacijente koji redovno pate od stanja kao što su bronhitis ili astma, ehinacea može da pomogne u smanjenju iritacije i u izbacivanju depozita sluzi u tim predelima.

Deluje protiv infekcija

Čaj od ehinacee ima moćne efekte protiv niza infekcija. Ovaj čaj može da pomogne u lečenju infekcija u rasponu od bolesti desni do malarije, sifilisa i side. Kada se primenjuje lokalno, studije pokazuju da je efikasan protiv vaginalne gljivične infekcije i za infekcije urinarnog trakta.

Jača imuni sistem

Ispijanje čaja od ehinacee aktivira obnavljanje T-ćelija i podstiče proizvodnju antitela i interferona, poznatim po tome što blokira virusne infekcije.

Sprečava nastajanje kancera

Ehinacea je povezana sa prevencijom raka jer stimuliše imuni sistem organizma da eliminiše kancerogene ćelije. Bela krvna zrnca, čiju proizvodnju podstiče ehinacea, su upravo najjače oružje u borbi protiv raka jer ona ubijaju čelije koje su mutirale.

Tretira herpes i kandidu

Ako se koristi pravilno, čaj od ehinacee se može koristiti sa drugim tretmanima u borbi protiv herpesa i kandide. Biljka je poznata po tome da pomaže belim krvnim zrncima u borbi protiv bolesti i bakterija.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *