• 2
  • 0

Kada se želudac isprazni i kada sva hrana pređe u tanko crevo, tada se hran meša sa digestivnim enzimima iz pankreasa koji neutrališu želudačnu kiselinu, tako sprečavajući oštećenje creva. Ovi enzimi su takođe neophodni našem telu kako bi se redukovala inflamacija nastala traumom, povredom, alergenima, toksinima i infekcijama.

Hrana koja leči pankreas

Kupus

Redovno konzumiranje kupusa može pomoći u zaštiti od raka pankreasa. Kupus je prepun vitaminom C, ali takođe sadrži vitamin B i foliate. Šta više,  kupus proizvodi glukozinolate kada je iseckan, narendan ili sažvakan, čineći ovu biljku anti-kancerogenom.

Spanać

Pankreasu su potrebno gvožđe i vitamini B kompleksa kako bi funkcionisao pravilno, a spanać sadrži i gvožđe i vitamine B u izobilju. Pankreas koji dobija sve što mu je potrebno neće dobiti upalu i neće biti podložan bolestima i kanceru.

Sladić

Koren sladića je izuzetno lekovit kada su u pitanju problemi sa pankreasom. Kinezi tradicionalno koriste ovaj koren u lečenju pankreasa već hiljadama godina . Istraživanja čak pokazuju da je ovaj uobičajeni koren, bogat anti-inflamatornim jedinjenjima koja smanjuju bol i oticannje povezano sa pankreatitisom.

Višnje i trešnje

Teško je pojesti samo jednu šaku ovog voća, što je odlično s` obzirom da je ovo voće bogato antioksidansima i perilil alkoholom, jedinjenjem koje je povezano sa prevencijom kancera pankreasa.

Beli luk

Ova biljka je od velike pomoći za pankreas. Beli luk smanjuje količinu šećera u krvi i podstiče pankreas da proizvede dovoljne nivoe insulina. Potrudite se da svakodnevno pojedete bar dva čena belog luka.

Slatki krompir (batat)

Slatki krompiri zajedno sa narandžastim povrćem kao što su šargarepe, kukuruz i bundeve sadrže nutrijente koji su korisni za pankreas i koji sprečavaju upalu i nastajanje kancera.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *