• 1
  • 0

Napitak se savetuje i osobama koje su na programima za teže izlečive bolesti, kao i zdravim osobama koje žele da detoksikuju svoja creva i na taj način unaprede svoje zdravlje.

Aloe vera ima anti-bakterijska, anti-virusna i anti-gljivična svojstva. Takođe je analgetik, pomaže da se ublaži bol i anti-inflamatorna je (protivupalna), pomaže da se smanji otok i upala. Aloja je takođe anti-oksidant, pomaže da se neutrališu slobodni radikali. Sadrži alantoin, koji pomaže proces izlečenja, i regeneraciju tkiva unutar i izvan tela! Ova biljka čak može ublažiti bol kod opekotina trećeg stepena.

Aktivni ugalj je adsorbent, što je električna aktivnost, jača nego sama apsorpcija, što predstavlja mehaničku akciju. Aktivni ugalj adsorbuje većinu organskih i neorganskih hemikalija, koje ne pripadaju telu, ali ne apsorbuje hranljive materije!

Sastojci:
– 1 supena kašika aktivnog uglja
– 1 supena kašika svežeg gela aloe vere
– 2,5 dl čiste vode

Potreban pribor:
– seckalica (čoper)
– nož
– čaša

Priprema:
Sve sastojke ubaciti u seckalicu (čoper). Smesu obrađivati 20 do 30 sekundi, potom sipati u čašu i konzumirati. Uzimajte ovu mešavinu 3 – 6 puta dnevno.

Napomene:
– Da biste izdvojili gel od aloje, trebate da:
1. Izaberete od spoljašnjih listova aloe vere i odsečete onaj list koji je najbliži korenu biljke. Ovo je sigurno jedan od najstarijih, najjačih i najzdravijih listova.
2. Uzmite list i stavite ga na dasku za sečenje.
3. Skinite ivice lista, i svu zelenu „kožu“ lista od početka do kraja, obavezno otklonite sve zelene delove, treba da upotrebljavate isključivo samo providan gel. Ne koristite nikakve zelene spoljne delove lista aloe vere, jer sadrže emodin koji utiče da creva rade još više! Za ovu svrhu naša preporuka je da koristite nož ili ljuštilicu za krompir. Biljka aloje treba da bude stara barem 2 godine.

– Ukoliko ovaj napitak budete korsitili redovno primetićete da vam je stolica meka i izrazito crna. Bez brige, to je normalno zbog samih sastojaka napitka.

– Ukoliko napitak koristite u kombinaciji sa biljnom formulom Želudac (oko 70 kapi – 3-4x dnavno) i formulom Creva#2 (5×1 kaf. kašika dnevno), kao i super hranom Mladi ječam (2-3x 1 kaf. kašika dnevno), imaćete još bolji efekat.

– Kod nekih osoba koje boluju od navedenih problema, a nemaju preterano učestale stolice, moguće je da se javi zatvor ukoliko se istovremeno koristi i formula Creva#2, tada je potrebno u terapiju uvesti i formulu Creva#1 da bi došlo do redovnog pražnjanja)

– Svako kod kuće treba da ima najmanje 1-2 zdrave biljke aloe vere, tako da se njihovo lišće može koristiti za lečenje kada je to potrebno.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *