• 1
  • 0

Čak i početnik u kuhinji lako može da spremi ovaj jednostavan domaći slatkiš! To će zadovoljiti žudnju za slatkišima, a takođe će zadovoljiti i potrebe organizma jer je napravljena sa prirodnim sastojcima koje ne možete da nađete u kupovnom dezertu!
 

Za razliku od komercijalnih proizvoda, ovaj puding je zaslađen sa prirodnim biljnim zaslađivačem koji doprinosi vašem zdravlju, ne sadrži nikakve hemikalije, emulgatore, pojačivače ukusa i ostale štetne primese. Banane su odličan izvor kalijuma, dok je avokado masniji i kaloričniji što daje ovom pudingu kremasti osećaj u ustima. Avokado je takođe bogat vlaknima i sadrži čak i više kalijuma od banana.
 

Sastojci:
za 2 šolje (oko 4 male porcije)

    1/4 šolje nezaslađenog rogača u prahu
    1/4 šolje agave nektara
    1/4 šolje vode
    2 kašičice čistog ekstrakta vanile ili štapić vanile
    1 veliki avokado, najbolje ohlađen *
    2 zamrznute banane *

* Ako se puding odmah služi, najbolje je da pravite sa veoma hladnim bananama i avokadom, tako da će puding biti rashlađen odmah i spreman za jelo!

Priprema:

NAPOMENA: Ako koristite običan blenderblender (a ne Vitamix ili Omniblend), ostavite smrznute banane se da se odmrznu na oko 10 minuta, tako da neće biti jako tvrde. Zatim razbite svaku bananu u nekoliko komadića pre nego što ih dodate u blender.

Dodajte sve sastojke u blender u redosledu navedenom gore i blendujte velikom brzinom dok smeša ne postane glatka.

Ako koristite standardni blender, moraćete da zaustavite mešanje nekoliko puta kako bi ste sa stranica blendera skinuli smešu ka nožu blendera.

Ovaj puding je najbolje jesti odmah , ali možete odložiti ostatke u frižideru za kasnije ako želite .
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *