• 493
  • 0
Među biljkama alterativima ima najmanje stotinak onih koje posebno čiste krv, organe i tkiva. Ako budete znalci u korišćenju tih lekovitih trava, moći ćete da dosta pomognete drugim ljudima da se iscele od raznih oboljenja.
 
Doktor Novel je napisao:
 
Alterativi, koji se ponekad nazivaju „antiskorbuticima“, imaju blagotvorno dejstvo na naš organizam zato što postepeno menjaju i prave nečista stanja naše krvi. Zbog tih svojstava te biljke obično nazivaju „čistačima krvi“ ili čak „zaslađivačima krvi“.
 
Nečistoća u krvi nastaje usled nepravilnog rada jednog ili više organa. Najčešće su to organi za lučenje koji ne uspevaju da izbace nečistoće iz krvi. Takođe može da dođe do trovanja (toksičnost) usled neispravne hrane ili nečistog vazduha. Dok se budete starali da očistite svoju krv, potražite i uzrok trovanja kako biste i to zacelili.
 
Mnoge biljke bi mogli da svrstamo u alterative, zato što pospešuju eliminaciju nečistoća. Pojedine biljke deluju veoma brzo na pojedine organe i uspevaju da ih smanje kada budu uvećani usled nepravilnog rada. Međutim, teško da te vrste biljaka možemo da svrstamo u alterative. Naime, pravi čistači rade postepeno. Te biljke postupno i polako, ali sigurno, čiste i pročišćavaju krvotok, dok istovremeno postojano ujednačuju (uravnotežuju) rad obolelog ili obolelih organa koji nisu kadri da izluče nečistoće iz krvi.
 
Glavni organi koji nam služe za prenos i izbacivanje nečistoća i otpadnih materija iz organizma su jetra, bubrezi i koža. Ako je jetra troma i organizam zadržava žuč, u jednom slučaju možemo da otkrijemo kako to utiče na probavu, a u drugom slučaju vidimo da dolazi do kožnih erupcija. Izbijanje akni (bubuljice) po koži je jedan od prvih znakova da je zakrčen put za izbacivanje otpada iz organizma putem jetre i creva. Ako bubrezi prestanu da luče kako treba ili im se ne daje dovoljna količina čiste vode, krvotok može da ostane zatrovan (toksičan). Koža takođe može da dospe u stanje da ne eliminiše u dovoljnoj meri otpadne materije iz organizma, ili se dogodi da pluća ne mogu u dovoljnoj meri da sjedine krv sa kiseonikom usled disanja nečistog vazduha.
 
Iz svega navedenog jasno je da morate da znate koji organ je pogođen kada propisujete trave koje su za isceljenje raznih oboljenja. Ali, osim toga, morate takođe da poznajete specifična svojstva koja ima svaka biljka. Na primer, postoje stimulativni i tonični alterativi i postoje relaksant alterativi. Osim upotrebe lekovitih biljaka, bitno je popraviti hranu, vazduh, emotivni stres i druge suštinske faktore u nečijem životu. U protivnom, krvotok će ostati zatrovan, odnosno toksičan.
 

U biljke alterative spadaju:

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *