• 706
  • 0

Tokom svoje lekarske prakse u Olimpiji, Rej je izumeo mnoge formule kao odgovor na određene potrebe koje su se javile kod ljudi. Tako mu se za pomoć obratila i jedna žena očajna što se ugojila 50 kilograma posle stupanja u brak. Rej joj je propisao ishranu bez sluzi i trodnevno čišćenje jednom mesečno. Obećao joj je da će prirodno i trajno da izgubi kilažu ako se bude pridržavala tog programa. Pozvala ga je nakon nekoliko meseci na proslavu gubitka svih prekomernih kilograma. Posle odličnog vegetarijanskog obroka povela je Reja i članove svoje porodice u baštu. Bilo mu je zagonetno da sedi na stolici kraj sveže iskopane rake sa gomilom cveća. Pomislio je da će porodica da sahrani kućnog ljubimca koga je izgubila. A onda su deca počela da iznose iz kuće aluminijumske šerpe i lonce i da ih stavljaju u grob. Potom su odmarširala u podrum i dovukla komade slanine i dimljene šunke i stavili kraj aluminijumskog posuđa. U vreme velike ekonomske recesije kada se hrana dobavljala na „tačkice“, Rej je smatrao da je to značajna žrtva te porodice, a i nadahnuće za njegovu novu biljnu formulu.

 

Tako je sastavio formulu za gubljenje viška kilograma (nazvao ju je „CSK plus formula“). U toj formuli Rej je kombinovao sledeće biljke: mišjakinju, cvetove šafranike, koren čička, peršun, norveške morske alge, koren sladića, seme morača, ehinaceu, ljuske crnog oraha, listove papaje i bobice gloga.

 

Tokom nekoliko godina ova formula je pokazala zapanjujuće rezultate kod ljudi. Koren sladića i semenje morača obuzdavaju apetit i olakšavaju „napade gladi“ u stomaku. Nekada su Grci grickali bobice gloga da bi kontrolisali glad u vreme posta. Znajući da se telo drži masnih rezervi kada mu nedostaju suštinski mikroelementi, Rej je ubacio moćne hranjive biljke kao što su morske alge i peršun. Lišće papaje je dodao da pomogne u metabolizmu i preradi hranjivih materija, dok druge biljke u formuli pomažu u čišćenju krvi i regulišu rad tiroidne i nadbubrežne žlezde.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *