• 767
  • 0

Praksa doktora Kristofera je pokazala da su ljudi koji boluju od neizlečivih bolesti voljni da probaju da se leče biljem, čak i ako su ranije prezirali takav tretman. Tako je jedan veterinar dobio povremene napade groznice, a zarazio se četrnaest godina pre kritičnog stanja, kada je proveravao meso koje se pakovalo u postrojenjima savezne vlade. Bez obzira na najbolje medicinske tretmane, njegovo zdravstveno stanje se pogoršavalo. Kada je Rej stigao do njegove kuće, veterinar je bio vezan za krevet. Drugi su morali da ga okreću u krevetu da ne bi dobio rane od ležanja. Sam nije mogao ni da jede. Veterinar zavapi: „Nikada nisam koristio biljke, ali sam blizu svog kraja! Rekli su da ću da živim još nekoliko dana, ali ja hoću da živim!“ ‚

 
Reju je bilo jasno da je veterinaru potrebno potpuno čišćenje i to odmah! Odmah je prepisao bilje i sokove za čišćenje krvi. A onda je prepisao ono što će postati jedna od njegovih najčuvenijih formula za čišćenje creva i debelog creva. Naime, doktor Kristofer je bio svestan da je zapušenje debelog creva uzrok više od 90 procenata svih oboljenja. Industrijski proizvedena hrana slabi ljudska creva i stvara „džepove“ i „balone“ koji su puni stare fekalne materije, to su idealna mesta za razmnožavanje bakterija. Potom ta čvrsta materija upija vlagu i ubacuje otrove nazad u telo, umesto da budu eliminisani iz tela. 
 
„FEN-LB“ formula deluje ne samo kao sredstvo za čišćenje creva, nego i kao hrana koja istovremeno pravi sklad, obnavlja i jača debelo crevo. Prvo je započeo sa korom šimširike koja stimuliše rad žuči i deluje kao čistač organizma od kojeg čovek ne postaje zavisnik. Dodao je zatim koru krkavine, poznatu kao biljka koja deluje tako da čisti organizam i da jača peristaltički mišić. Na to je dodao kajensku papriku da podstakne ćelije creva na rad i da zaustavi krvarenje; đumbir koji oslobađa gasove i zaustavlja grčeve i bol; lobeliju koja deluje kao katalizator i takođe zaustavlja grčeve i bol; koren evropske rabarbare, čistač koji zaustavlja mučnine u stomaku; rabarbaru, još jedno blago sredstvo za čišćenje; morač koji oslobađa gasove; kanadski ljutić koji služi za isceljenje i obnavljanje organizma i sprečavanje infekcija. Ova formula jednako dobro deluje i na manja i na veća creva. 
 
Za šest nedelja veterinar koji je bio na smrtnom odoru bio je na nogama i kosio je travu u bašti. Komšije su prolazile potpuno zapanjene tom slikom. „Mislio sam da si mrtav!“ često bi izustili. 
 
Ovi i slični slučajevi učinili su da čekaonica u ordinaciji doktora Kristofera bude puna svakog jutra. Jedan slučaj je naročito upečatljiv. Reč je o ženi koja je imala jake bolove u ramenima. Bolovi su bili toliko jaki da nije mogla ni ruke da podigne. Posle kraćeg pregleda, Rej je ustanovio da ima veliki „džep“ fekalne materije koji je zarobljen na ulaznom poprečnom čvoru njenog debelog creva. Toksični otpadni materijal je oticao u ženin krvotok i toliko nadraživao nerve u ramenima da je to izazivalo nesnošljive bolove. Uzimala je „FEN-LB“ formulu i tako su bolovi nestali. 
 
Iako je njegova lekarska praksa procvetala, Rej i porodica su osećali nostalgiju za svojim ranijim domom u planini i za svojim rođacima i prijateljima u državi Juta. Stoga su odlučili da zatvore ordinaciju u Olimpiji i da se vrate u Solt Lejk Siti.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *