• 1
  • 0

SIMPTOMI

Simptomi mogu biti manji, ozbiljniji i po život opasni. U njih spadaju akne, apscesi, čirevi, furunkuli, osteomijelitis, enterokolitis, zapaljenje pluća i bakteremija. Uzrok su različitih problema, od kožnih infekciaj do ozbiljnih unutrašnjih poremećaja.

UZROCI

Ove infekcije uzrokuju bakterije iz porodice stafilokoka, koja je verovatno najbrojnija vrsta bakterije. Pod mikroskopom izgledaju kao gomila grožđa.
 
Iako su prisutne na koži većine ljudi, kada se nađu unutar tela mogu uzrokovati čireve, čmičak i slično na koži. Napadajući nos, grlo i pluća, mogu da oslabe telo i tako izazovu virusne infekcije poput zapaljenja pluća. Zaražene igle (medicinske) mogu da prouzrokuju septički šok, infektivni artritis, osteomijelitis ili bakterijski endokarditis. Ove bakterije se mogu uneti i putem zaražene hrane.
 
PRIRODNI LEKOVI
 
– jedite cela zrna žitarica i zeleno povrće. Ne jedite ni jednu vrstu šećera (ni med), ulja, mlečne proizvode i meso. 
 
– unosite više vitamina C (kivi, limun), vitamina E (biljna ulja, orašasti plodovi, semenke, zeleniš), betakarotin (sok od šargarepe) i cink (mahunarke, semenke, nutritivni kvasac).
 
– lekovito bilje naročito korisno kod stafilokoknih infekcija jesu: sirovi beli luk, orlovi nokti i lišaj Usnea. 
 
– sve rane i posekotine očistite sapunom i vodom. prelite hidrogen peroksidom, isperite vodom i primenite ulje od čajnog drveta. Ponovljajte taj postupak na svaka 2 sata tokom dana i pred spavanje (ne upotrebljavajte jod ili alkohol, jer oni uništavaju i zdrave žive ćelije). Ranu izlažite svežem vazduhu i sunčevoj svetlosti. Primenite komprese od toplog čaja od ljutića, da bi se kora čvrsto slepila. Menjajte često čaršave, navlaku za jastuk, peškire i odeću, da biste sprečili ponovnu pojavu infekcije.
 
PREVENCIJA
 
– važno je da odgovarajućom higijenom, ishranom, odmorom, vežbanjem i izlaganju sunčevoj svetlosti, održite snagu imunog sistema. Evo lekova koji ojačavaju imuni sistem i pomažu telu da se izbori sa stafilokoknim infekcijama: POSEBNI BILJNI ANTIBIOTICI I POSEBNI BILJNI ANTISEPTICI
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *