• 541
  • 0

 FORMULA „NU-FEM“ ZA REPRODUKTIVNE ORGANE

 
Iskustva doktora Kristofera sa biljkom lažni jednorog navela su ga da sačini dve formule za žene. Prva, „NU-FEM“ formula, sačinjena je za obnovu reproduktivnog sistema koji slabo funkcioniše. Osim već pomenute biljke, ta formula još sadrži koren kanadskog ljutića, blaženi čkalj, kajensku papriku, listove uve, snežnu loptu, koren lažnog jednoroga, listove maline, jarebicinu bobicu i koren đumbira. „NU-FEM“ formula se pokazala veoma delotvornom u slučajevima menstrualnih bolova, obilnih menstrualnih krvarenja i neplodnosti. Pošto ima prirodni izvor estrogena, ova formula koriguje neravnotežu estrogena što je neretko izvor mnogih ženskih problema.
 
Doktor Kristofer je imao jedan slučaj sedamnaestogodišnje devojke iz Teksasa koju je menstrualni ciklus toliko iscrpljivao da je morala svakog meseca da ide u bolnicu zbog dehidratacije i preteranog povraćanja. Problemi su nestali kada je uzela „NU-FEM“ formulu. Jedna žena iz Evanstona je deset godina patila od užasnih bolova od menstruacije. Dala je hiljade dolara za tretman od strane raznih specijalista, ali pomoći nije bilo. Nakon tromesečne upotrebe „NU-FEM“ formule imala je redovan i bezbolan menstrualni ciklus.  Pomenuta formula izgrađuje ženske organe, naročito matericu. Jedna žena u Ohaju je imala strašne bolove usled materice koja se nakrivila prema rektumu. Posle pet dana uzimanja ove formule bol je popustio i za nekoliko nedelja je doktor je ostao zapanjen kada je video da je materica u svom normalnom položaju.
 
„NU-FEM“ formula takođe pomaže kod začeća i omogućava da trudnoća ostane normalna. Doktora Kristofera je jednom prilikom posetio bračni bar koji 15 godina nije mogao da začne dete. Uzeli su tu formulu, destilovanu vodu, krenuli na ishranu koja ne izaziva lučenje sluzi i ulje od pšeničnih klica, pa su na kraju dobili dete koje su želeli. Ova formula je takođe pomogla jednoj četrdesetogodišnjakinji iz Portlanda, koja je imala devet pobačaja. Svaki put bi pobacila u drugom ili trećem mesecu trudnoće. Lekovita formula je obnovila njen reproduktivni sistem, pa je takođe uspela da iznese dete.
 
„NU-FEM“ formula je odlična kao preparat i tokom trudnoće. Ona olakšava jutarnje mučnine kod žena, ublažava lažne kontrakcije („lažni alarm“), pomaže u izazivaju pravih napona kada krene porođaj, kontroliše krvarenje, pomaže brzom i be zbednom porođaju, ublažava posleporođajne bolove i obogaćuje majčino mleko. Snežna lopta pomaže da se fetus postavi u dobar položaj i sprečava bolne grčeve u nogama tokom trudnoće. Jarebicina bobica je tradicionalna biljka američkih Indijanaca koja se koristi za lak porođaj. Kajenska paprika popravlja snagu i izdržljivost u trudnoći i pomaže prilikom zaustavljanja posleporođajnog krvarenja.
 

DRUGA ŽENSKA FORMULA DOKTORA KRISTOFERA

 
Drugu žensku formulu na bazi lažnog jednoroga doktor Kristofer je nazvao „Laka promena“. On ju je preporučivao i za devojke u pubertetu, trudnice, dojilje i žene u menopauzi, uključujući i „mušku menopauzu“. Biljke u toj formuli obezbeđuju prethodnike hormonima, koje telo lako može da preobrazi u hormone koji su mu potrebni. S druge strane, telo ne može potpuno da usvoji sintetičke hormone. Štaviše, sintetički hormoni mogu da se natalože u tkivu i da dovedu do ozbiljnih propratnih posledica. Druga ženska formula pomaže sa promenama do kojih dolazi u pubertetu, može da bude izvanredan dodatak ishrani tokom trudnoće i može da umanji nalete toplote i druge simptome u vezi sa menopauzom. Pošto je i muškarcima i ženama potrebna različita količina ženskih hormona, ta formula se može upotrebljavati i u slučajevima hormonske neravnoteže kod muškaraca.
 
U obema formulama blaženi čkalj je jedna od najvažnijih biljaka, ta čudesna biljka koja može da izazove dovoljnu količinu mleka kod dojilje. Doktor Kristofer se sećao slučaja jedne majke koja je izgubila mleko skoro dva meseca. Njena beba nije mogla da svari zamenu za majčino mleko, niti mleko od soje, niti mleko životinjskog porekla. Dete je gotovo umrlo od gladi i dehidriranosti. Blaženi čkalj je povratio majci mleko i spasio život dečaku. Jednoj drugoj majci lekar je naložio da tromesečnu bebu odbije od sise uz obrazloženje da njeno mleko nije bilo dovoljno. Blaženi čkalj joj je obezbedio dovoljne količine bogatog mleka. Potom je u jednoj brojnoj porodici kod majke došlo do zamora usled kojeg je počela da gubi mleko. Dve kapsule blaženog čkalja svake večeri povratile su joj mleko u tolikoj količini da joj je spavaćica bila mokra tokom spavanja.
 
Najdramatičnija priča u vezi sa čkaljem je slučaj jedne porodice čija je majka poginula u saobraćajnoj nesreći. Sedamnaestogodišnja sestra je donela bebu u kancelariju doktora Kristofera. Dete je ispalo iz automobila i imalo je povrede. Pri tome nije bilo u stanju da svari zamene za majčino mleko, niti mleko životinjskog porekla. Devojka je počela da pije čaj od blaženog čkalja i uskoro je razvila dobre količine bogatog mleka. Dojila je bebu dok nije došlo vreme da je odbije od sise.
 
Sličan događaj se odigrao kada je jedna žena došla u kancelariju doktora Kristofera, koja je htela da usvoji bebu i da je doji. To joj je bilo četvrto usvajenje, ali nijedno od dece nije mogla da doji. Doktor Kristofer joj je pomogao da primeni dobru ishranu sa mnogo svežeg soka i destilovane vode svakog dana i najmanje tri šolje čaja od čkalja. Došla je posle nekoliko meseci i zadigla odeću da mu pokaže bucmastu bebu iz plemena Navajo koja je sisala mleko iz njenih potpuno belih grudi. „Volim svo moje četvoro dece, ali sam sa ovim posebno bliska. On je krv moje krvi“, reče žena.
 
Usled takvog uspeha, lekarska praksa doktora Kristofera se veoma proširila u Evanstonu. Svakog dana je mala čekaonica bila puna i to po ceo dan. Neki slučajevi su bili jednostavni, drugi složeni, a kod nekih je bilo reči o mentalnim bolestima.
 
Jednom je jedna žena dovela šesnaestogodišnju kćer sa daunovim sindromom, koja je bila institucionalizovana u državi Vajoming. Devojka nije mogla da govori. Žena je htela da kćerka bude kod kuće sa njom. Doktor Kristofer je preporučio ceo program i za tri meseca devojka je postala brža i pametnija, više je reagovala u komunikaciji, čak je i progovorila jednostavne rečenice! Čelnici ustanove za mentalno obolele su bili toliko zapanjeni, da su je pustili da boravi kod kuće sa svojom porodicom.
 
Jedne noći začulo se lupanje na vratima. Doktor Kristofer je otvorio. Pred njim su stajala dva mladića koja su pridržavala smežuranog starca koji se borio za vazduh. Doktor Kristofer je odmah prepoznao krkljanje karakteristično za astmatične napade. „Molim Vas, pomozite!“ povika jedan od mladića. „Naš stalni doktor nije kod kuće, a ne možemo da nađemo njegovog asistenta! Možete li da tatu održite u životu?
 
Doktor Kristofer je smestio starca na stolicu i pružio mu šolju čaja od nane. Čovek je bolovao od astme 26 godina. Od toga je 20 godina imao tako jake napade da nije mogao da zadrži nijedan posao. Nije mogao da legne u krevet, zato što se gušio do smrti. Sinovi su mu napravili posebnu stolicu za spavanje. Obojica sinova su radila za potrebe cele porodice i da plate visoke račune za medicinske usluge, pošto su tom čoveku bile potrebne injekcije, terapije za disajne organe, davanje kiseonika, često i više od dva puta u nedelji.
 
Doktor Kristofer je pomogao starcu da ispije čaj. Posle deset minuta dao mu je kašiku tinkture od lobelije. Nakon još deset minuta, dok su sva četvorica razgovarali, dao mu je još jednu kašiku te tinkture, pa opet nakon deset minuta. Doktor Kristofer je tiho prikupio lonce, kotlove i kofe. Iznenada je astmatičar počeo da povraća. Od dva do pet sati posle ponoći povraćao je gustu, lepljivu crnu sluz koja je zapušavala njegove disajne puteve. Zbog čaja od nane mišići su mu bili opušteni i nije dobio upale mišića usled teškog disanja.
 
Čim je prošlo pet sati izjutra, pred zoru, doktor Kristofer reče mladićima: „Sada možete da vodite oca kući, završio je tretman. Sada mu je dobro“. Obojica skočiše da podignu oca, a on reče: „Ne morate da mi pomažete sada, momci. Hodaću“. Doktor Kristofer je odspavao sat vremena do početka svog radnog vremena. Mladići su odveli oca do njegove stolice za spavanje, ali on reče: „Stavite me u krevet. Večeras spavam u krevetu“. „Ne možemo, tata, ubiće te to“.
 
Ali su ga smestili u krevet na njegovo insistiranje. Zapao je u dubok san koji je potrajao trideset sati. Kada se probudio, posle čvrstog sna koji nije imao 20 godina, samo je rekao: „Izlečen sam. Idem da tražim posao“. Zaposlio se kao vrtlar i nijedan dan nije bio na bolovanju. Od tada je uvek spavao u krevetu.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *