• 452
  • 0

Simptomi: Akutna infektivna bolest koju prate često čišćenje organizma, povraćanje, pad u krevet, mišićni grčevi i potiskivanje urina. Simptomi se brzo razvijaju i postaju opasni po život za šest do dvanaest časova. Kod dece može da se manifestuje tako što isprva ne mogu da se smire, a zatim se ukoče ili dobiju napad grčenja.

 
Uzrok: Kolera nastaje usled manjka hranjivih sastojaka zbog nepravilne ishrane, kao i usled nehigijenskih uslova života. Često se pojavljuje tokom velikih vrućina. Kako će naše društvo da bude pogođeno sa raznim zarazama usled njegovog načina života, treba da se pripremimo za to kako da se izborimo sa kolerom. Jedini način da se izbegne ta smrtonosna bolest je da se izgradi organizam, na način da kolerični organizmi ne mogu da nam naruše imuni sistem. 
 
Biljke koje pomažu: Pirinčana voda će da zaustavi proliv, kao i listovi breskve, listovi maline i listovi suncokreta. Topli klistir smirne i gorske nane umiriće bolove i grčeve. Tinktura protiv grčeva olakšaće tegobe i umiriti organizam, a čaj od crvenog bresta je veoma hranjiv i blagotvorno deluje na očišćenje organizma. 
 
Korisne biljke: Uva (Arctostaphylos uva-ursi), američki bodljikavi jasen (Zanthoxylum americanum), suručica (Filipendula ulmaria), malina – listovi (Rubus idaeus), crvena detelina (Trifolium pratense), evropska rabarbara (Rheum rhabarbarum), vodena paprika (Polygonum hydropiper), srčenjača – koren (Potentilla erecta), divlji geranijum – koren (Geranium maculatum), divlji jam (Dioscorea villosa).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *