• 568
  • 0
Simptomi: Jaki spazmodični bolovi u debelom crevu.
 
Uzrok: Preopterećenje želuca i creva može da dovede do toga da peristaltički deo našeg organizma prestane da radi. Ovo može biti veoma bolno, a generalno je izazvano malnutricijom, slabom asimilacijom ili prejedavanjem i nekvalitetnom hranom. Prevelika upotreba kukuruza koji se dobro ne sažvaće ili zelenih jabuka dobar su primer uzroka grčeva u stomaku. Nemojte dozvoliti tako nezdravo samozadovoljenje.
 
Biljke koje pomažu: Na bolni deo tela staviti vruće obloge od divizme ili crvenog bresta. Četvrtina obloga treba da bude od lobelije. Ili, ako upotrebljavate tinkturu od lobelije, utrljajte je na bolno mesto, a zatim i iza tog mesta utrljajte lobeliju u deo kičme koji kontroliše bolan deo tela. Grčevi će odmah prestati ako popijete šolju tople vode sa nekoliko kapi tinkture od lobelije. Bol obično prestaje kada se na bolan deo tela stavi obloga od toplog ricinusovog ulja i na nju staklena flaša puna vruće vode. Ukoliko su grčevi niže u crevima, upotrebite klistir od čaja mačje mente.
 
Korisne biljke: Anis (Pimpinella anisum), matičnjak (Melissa officinalis), lovorov list (Laurus nobilis), kim (Carum carvi), mačja menta (Nepeta cataria), korijander (Coriandrum sativum), đumbir (Zingiber officinale), gorska nana (Mentha pulegium), muskatni oraščić (Myristica fragrans), timijan (Thymus vulgaris).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *