• 545
  • 0
Simptomi: Iznenadni žestoki napad ili stezanje, što se često naziva “apopleksija”. Apopleksija obično dolazi zajedno sa udarom. Međutim, infarkt ne znači nužno i apopleksija zato što može da se odigra bez iscrpljivanja toplote, do čega dolazi prilikom apopleksije.
 
Uzrok: Uzrok udara je nedostatak kalcijuma u organizmu. Organski kalcijum “sagoreva” usled prethodnih groznica ili nasleđivanjem neorganskog kalcijuma u kojem nema nikakvog života i stoga takav kalcijum ne može da održi u životu ni mišić, ni nerv, ni strukturu kostiju. Zbog ovih faktora dolazi do slabljenja organizma i njegove nesposobnosti da upotrebi organ koji je doživeo udar.
 
Biljke koje pomažu: Izobilne količine kajenske paprike. Poznato je da kajenska paprika dovodi do olakšanja kod slučajeva paralize koja nastupa posle udara, pa čak i u slučajevima kada su pacijenti godinama bili vezani za kolica nakon moždanog udara. Upotrebom kajenske paprike i bilja za čišćenje organizma, mnogi su ponovo prohodali.
 
Korisne biljke: Efedra (Ephedra nevadensis), čičak – koren i seme (Arctium lappa), kajenska paprika (Capsicum frutescens; C. minimum), čaparal (Larrea tridentata), zeleni sok od gaveza za obične obloge ili fomentaciju (Symphytum officinale), đumbir – za kupku ili čaj,čaj od đumbira je posebno blagotvoran za grlo (Zingiber officinale), sasafras (Sassafras albidum).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *