• 1
  • 0
Simptomi: Neuralgičan (živčan) bol uz nerv išijasa. Bol se proteže niz taj nerv i ide kroz butinu. Uzrok tog bola je upala ili povreda živca, što dovodi do bola, oduzetosti, peckanja i mekanosti dužinom nerva. Vremenom dolazi do opuštanja mišića koji biva iscrpljen tim zdravstvenim poremećajem. Upala išijasnog nerva dovodi do užasnih bolova u predelu kuka i slabinskih mišića (lumbarnih mišića).
 
Uzrok: Bol koji maltene dovodi do sakaćenja donjih ekstremiteta dugo se smatrao kao posledica poremećaja išijasnog živca. Međutim, nerv uopšte nije uzrok tih problema, naprotiv. Bolovi u tim udovima su posledica toksičnih otrova koji se skupljaju u sigmoidnom delu creva. Taj važan mali deo creva je podložan grčevima, ili stvaranju „džepova“ koji stvaraju toksične otrove u tom predelu i u predelu noge. Ti otrovi potom nadražuju nerv išijasa i izmešta (dislocira) sedalnu kost (kost u zadnjici). Kada se očisti taj deo creva u kojem nastaju otrovi i to biljnim napicima za čišćenje creva i programom za očišćenje organizma, otrovi prestaju da utiču negativno na išijasni živac.
 
Biljke koje pomažu: Najbolji lek je isprazniti creva i očistiti taj sigmoidni deo creva, a potom organizam snabdeti organskom kiselinom što je pre moguće. Najbolja biljka koja je pogodna za razrešenje ovih zdravstvenih tegoba je čaparal sa dodatkom čaja od čičkovog korena. Čaparalu se takođe mogu dodati i čajevi od sasafrasa i efedre. Kombinacija tog bilja daje veoma ukusan napitak kada se zasladi medom. Nemojte je piti sa čajem od čaparala. Pomoći će i kupanje nogu u toplom jabukovom sirćetu, a ako vam je stalo do brže akcije, u tom slučaju desno stopalo stavite u posudu koja je puna iseckanog belog luka, tako da boso stopalo bude na belom luku, a levo stopalo umočite u lavor sa toplim jabukovim sirćetom. Takav postupak će da otpočne protok krvi, a to će da dovede do brzog olakšanja tegoba. Uzimanje jabukovog sirćeta i prirodnog meda (po jednu supenu kašiku sirćeta i jednu supenu kašiku meda) tri puta dnevno ubzraće proces čišćenja organizma. Isto dejstvo imaće i uzimanje MCP pektina (kafena kašičica te smese, tri puta dnevno). Za pravljenje obloga upotrebite čičkov koren, ili mleveno čičkovo lišće, kojima treba dodati četvrtinu lobelije, ili pak obloge od toplog jabukovog sirćeta.
 
Korisne biljke: Jabukovo sirće, čaparal (Larrea tridentata), MCP pektin, zanovet metlaš (Cytisus scoparius), čičak (Arctium lappa), ruta (Ruta graveolens), sasafras (Sassafras albidum), vratić (Tanacetum vulgare), zimzelen (Gaultheria procumbens).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *