• 729
  • 0

Na osnovu svojih pozitivnih iskustava sa tinkturom od crnog oraha, doktor Kristofer je napravio i formulu za poremećaje na koži. Tu formulu je nazvao „formula za kosti, meso i hrskavicu“. Dodatne trave su načinile izvrsno i delotvorno sredstvo za lečenje manjih opekotina, zaraza, posekotina, ojeda, modrica, manjih krvarenja, upalu desni, čukljeva i žuljeva. Ova formula takođe uklanja naslage kalcijuma koje pogoršavaju stanje artritisa. Jedna medicinska sestra u Kaliforniji upotrebila je tu formulu da ukloni koštane izrasline na petama. Ta formula je iscelila i kancer kože. Poput tinkture od crnog oraha, ova formula deluje i na ekceme, psorijazu i druge hronične poremećaje kože.
 

Omiljena priča o tome kako je doktor Kristofer došao na ideju o pomenutoj formuli počinje kada je jednog ranog jutra u njegovu kancelariju došla žena sva uspaničena i puna očaja. Nekoliko sati pre toga četrnaestogodišnja kćer te žene je pokušala samoubistvo. Ostavila ju je komšijama na čuvanje da bi potražila pomoć od doktora Kristofera. Skoro tri godine pre tog događaja, njena kćer je dobila veoma ozbiljan dermatitis (upala kože) u kojem je imala sipljive krljušti po licu, vratu, rukama i nogama. Nijedan lekar niti specijalista nije bio u stanju da ustanovi o kakvoj je bolesti reč, a još manje da joj nađe leka. Devojka se odala prežderavanju i nabacila prekomernu težinu, pa je odlučila da okonča svoj život. Slušajući očajnu majku, Rej se tiho pomolio Bogu i onda mu je formula pala na pamet. Napravio je spisak trava i uputio majku kako da napravi tu formulu i kako da primeni smesu i čaj, te je poslao ženu u prodavnicu bilja da dobavi biljke na spisku. Posle četiri dana majka je pozvala da kaže da su kraste i ljušture nestale sa devojčicine kože i da je koža počela da daje „zdravi sjaj“.
 

Formula koja je primenjena na dermatitis te devojčice pokazala se kao delo- tvorna za lečenje rana, pa čak i rezova od operacija koji nisu zarasli. Tako je jedna žena iz Kalifornije imala trbušnu ranu koja je zaostala od operativnog zahvata. Rana je curila preko tri godine. Premazala je ranu mašću koja sadrži pomenutu formulu, a pila je i kapsule. Rana se potpuno zacelila nakon nedelju dana. Pomenuta formula je postala poznata i po tome što preporađa tkivo. Rejev nećak je doživeo saobraćajnu nesreću kao putnik u jednom vozilu. Iako su ga rođaci pridržavali da ne ispadne iz auta, auto ga je vukao po vrelom asfaltu i njegovi mali prsti su sastrugani do zglavaka. Rej je dao detetu kapsule pomenute formule i rekao roditeljima da mešaju prah sa medom i uljem od klica pšenice. Za dva meseca prsti su se potpuno iscelili sa sve savršenim oblikom noktiju.

 

Pasta protiv opekotina

Jedan od najdramatičnijih slučajeva po pitanju regeneracije kože, u praksi doktora Kristofera, dogodio se sa dva desetogodišnja dečaka koji su se igrali šibicama i benzinom. Usled zapaljenja benzina oba dečaka su bila žestoko spržena. Hirurg u bolnici je izjavio da će šake morati da im se amputiraju i da im se ugrade gvozdene kandže, ili će morati da idu na višegodišnje bolne operacije skidanja kože sa drugih organa i ugrađivanja na šake. A nakon takvih višegodišnjih operacija neće im ostati ništa više od mumificiranih kandži koje nikada ne mogu da se pomeraju kao što mogu prsti. Roditelji jednog dečaka su zatražili od hirurga da započne operacije, a roditelji drugog su odveli dete doktoru Kristoferu. Sa zebnjom je gledao tu kožu punu ožiljaka, tetiva, mišića i nerava. Dao je tim roditeljima melem koji se sastoji od gaveza, meda i ulja pšeničnih klica i rekao im da drže na opekotinama debeli sloj tog melema. Za nedelju dana ti roditelji su odveli dečaka hirurgu koji je ostao zapanjen. Opekotine trećeg stepena zacelile su se na prvi stepen. „Za ime sveta, šta ste koristili?“ zapita hirurg. Na to roditelji naprosto odgovoriše: „Staromodno lekovito sredstvo“. „Šta god da je to, nastavite da ga upotrebljavate. Mislim da sada više nema potrebe za operacijom. Ne mogu da verujem! Ove šake će da se izleče i to bez ijednog ožiljka!

Godinu dana posle te nesreće, prvi dečak je bio u bolnici. Njegovi roditelji su uložili stotine hiljada dolara na hirurške zahvate i prenos kože da bi mu na kraju ostale krute nesavitljive kandže koje je krio u rukavicama. Drugi dečak, na čije su opekotine roditelji stavljali biljni melem, potpuno se iscelio. Sve tetive, nervi, mišići, meso su se obnovili i nije ostao nijedan ožiljak. Čak su i nokti ponovo izrasli. Jedini novac koji su roditelji potrošili bilo je manje od 20 dolara da kupe biljni melem.

 

 

 

Iz života dr Džona Kristofera

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *