• 291
  • 0
Simptomi: Reč je o dečjoj bolesti, iako od nje mogu da obole i odrasli. Rubeole su zarazno oboljenje koje izaziva groznicu, tokom kojeg na koži izbijaju crvene okrugle boginje, a kanali sluzokože se upale.
 
Male boginje počinju nakon dvonedeljne inkubacije. Prvi simptom ovog oboljenja je obična prehlada, kašalj, upala sluzokože koja oblaže unutrašnju stranu očnih kapaka (konjuktivitis) i pojava crvenih tačkica koje okružuje belo. Trećeg i četvrtog dana groznice i drhtavice, na licu i iza ušiju pojavljuju se tamocrvene bubuljice kao žute mrlje u koncentričnim grupama, ili skupu više grupa. Za tri do četiri dana osip se povlači, a koža počinje da se ljušti, a sa kožom i sluzokoža.
 
Male boginje započinju sa kijanjem i suvim kašljem, crvenilom očiju i preosetljivošću na svetlo. Četvrtog dana izbija crveni osip po koži. Groznica popušta šestog dana, a koža nastavlja da se ljušti do devetog, desetog i jedanaestog dana.
 
Uzrok: Male boginje su dokaz da je organizam prepun toksičnih otrova kojih pokušava da se otarasi uz pomoć prirode. Iz prirode organizam uzima mikroorganizme koji se daju u zadatak da igraju ulogu sakupljača i čistača otpadaka u organizmu.
 
Biljke koje pomažu: Ovo oboljenje mora da se što pre izvede na površinu organizma preko kože. Dijaforetici odlično deluju na ovo oboljenje – hajdučka trava i list maline. Koristiti kupke sa isparenjima od đumbira, slačice i kajenske paprike, pošto takve kupke brzo dovode toksične otpadne materije u glavu. Vlažnost je potrebna upravo zato da se organski kalcijum ne bi pretvorio u neorganski zbog grozničave suve telesne toplote koja je uzrok daljeg oštećenja tkiva.
 
Reumatična groznica često nastupa nakon oboljenja od malih boginja. Pobrinite se za bronhije i oči. Izbegavajte jaku svetlost zato što oči jako oslabe prilikom oboljenja od rubeola. Creva treba da budu stalno otvorena, što ćete im omogućiti tonikom za debelo crevo. Klistir od mačje mente olakšava tegobe i blagotvorno deluje na organizam. Zrelo voće pomoći će vam u postupku čišćenja organizma.
 
Korisne biljke: Volujak (Anchusa officinalis), srčanik – koren (Polygonurn bistorta), rimska kamilica (Chamaemelum nobile), mačja menta (Nepeta cataria), prilepača (Galium aparine), đumbir (Zingiber officinale), gospina papučica (Cypripedium calceolus), sladić (Glycyrrhiza glabra), lipa – cvetovi (Tilia europaea), selen (Levisticum officinale), pitoma nana (Mentha piperita), meksička leptirova trava – koren (Asclepias tuberosa), malina – listovi (Rubus idaeus),  danšen (Salvia miltiorrhiza), šafran (Crocus sativus), žalfija (Salvia officinalis), srčenjača (Potentilla erecta), valerijana (Valeriana officinalis), ljutovnica (Verbena officinalis), hajdučka trava (Achillea millefolium).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *