• 563
  • 0
Simptomi: Povreda ili ozleda jednog ili više nerava, praćena preosetljivošću, gubitkom osećaja (anestezija), osećanjem peckanja ili štipanja, osećanjem kao da nešto puzi po koži, osećanjem kao da koža gori (parestezija), paralizom, smanjenjem veličine mišića (mišićna atrofija) i gubitkom refleksa u delu tela koji je zahvaćen neuritisom.
 
Uzrok: Sluz u organizmu, koja izaziva uznemirenost i rastrojstvo određenog dela tela koji vodi nerve u kičmeni stub i izbacuje iz koloseka neki kičmeni pršljen, što izaziva još veće poremećaje i nadraženja. Stoga mora da se obnovi i sam nerv i istrošena korica oko nerva, kao i da se ukloni kiselo stanje nerava uzimanjem biljnih napitaka za nerve. Pored primene programa za čišćenje organizma, obnoviti pomoću bilja i ceo nervni sistem.
 
Biljke koje pomažu: Zapaljenje nerava je zastrašujuće, ponajviše zbog bola koji izaziva. Da bi se uklonio uzrok ovog oboljenja potrebno je koristiti se biljnim preparatima za umirenje nerava i antispazmodicima. Bolovi takođe mogu da uminu primenom obloga, obloga sa tresetom i zelenim napicima.
 
Korisne biljke: Fomentacije od jabukovog sirćeta, divlji ruzmarin (Cimicifuga racemosa), čičak – koren i seme (Arctium lappa), sok od celera i čaj od celerovog semena (Apium graveolens), napici od gaveza (Symphytum officinale), hmelj (Humulus lupulus), gospina papučica (Cypripedium calceolus), lobelija (Lobelia inflata), imela (Viscum album), kininovac (Cinchona calisaya), kapica (Scutellaria lateriflora), valerijana (Valeriana officinalis), ranilist (Stachys officinalis).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *