• 610
  • 0
Simptomi: Nedovoljan pritisak krvi za normalan protok krvi i aktivnosti na ishrani organizma.
 
Uzrok: I nizak i visok krvni pritisak su posledica “kvara” u krvotoku. Visok krvni pritisak u mnogim slučajevima deluje isto kao i nizak krvni pritisak. Holesterol mora da se eliminiše iz organizma kako bi se krvi omogućilo da slobodnije protiče. Nizak krvni pritisak izaziva nepravilna ishrana, nedovoljno odmaranje i kretanje, kao i nedostatak životne energije u samom organizmu.
 
Biljke koje pomažu: Da bi se popravilo ovo stanje potrebno je više kiseonika. Beli luk je dobar nosilac kiseonika. Među najboljim postupcima, koji najviše pomažu kod niskog krvnog pritiska, ali i kod visokog krvnog pritiska, jeste duboko disanje pošto je reč o nedostatku kiseonika. Duboko disanje je katalizator (sredstvo koje ubrzava reakciju), pa pomaže lekovitom bilju da brže deluje. Momentalno povišenje pritiska u krvotoku može da se postigne upotrebom kajenske paprike, ili namirnica koje ne izazivaju lučenje sluzi. Sok od grejpfruta i drugi voćni sokovi obnavljaju organizam i daju mu izdržljivost.
 
Korisne biljke: Plava stanićarka (Caulophyllum thalictroides), dinjica (Sanguisorba minor), kajenska paprika (Capsicum frutescens; C. minimum), žuta lincura (Gentiana lutea), kanadski ljutić (Hydrastis canadensis), miloduh (Hyssopus officinalis), američki bodljikavi jasen (Zanthoxylum americanum), sasafras (Sassafras albidum), kapica (Scutellaria lateriflora), ljutovnica (Verbena officinalis), ranilist (Stachys officinalis).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *