• 579
  • 0
Simptomi: Iscrpljena snaga, iznurenost od raznih napora ili okolnosti u kojima je došlo do prekomernih aktivnosti koje su umanjile životnu energiju.
 
Uzrok: Zamor je obično posledica nedostatka kiseonika u organizmu. Nedostatak kiseonika može da nastupi usled loše ishrane, nošenja sintetičke odeće, ili usled nepravilnog disanja. Takođe može da bude uzrokovan boravkom u zagađenim sredinama u kojima nema dovoljno dobrog vazduha. Dotok kiseonika u organizam je izuzetno važan zato što u slučaju nedostatka kiseonika u svakoj ćeliji dolazi do nagomilavanja otpadnih materija u telu. Prejedanje takođe uskraćuje telo za kiseonik koji treba da se rasporedi u razne druge delove organizma. Ne samo što osoba koja pati od premora treba da upotrebi odgovarajuće bilje i pravilne namirnice da bi obnovila svoj organizam, nego je neophodno da preduzme mere na sprečavanju prekomernog zamaranja tela i uspostavi pravilno disanje, boravak na svežem vazduhu.
 
Biljke koje pomažu: Efedra (Ephedra nevadensis), sok od šargarepe, kajenska paprika (Capsicum frutescens; C. minimum), žen šen (Panax quinquefolius), sok od grejpfruta, lobelija (Lobelia inflata), sarsaparila (Smilax ornata).
 
Korisne biljke: Sve koje su navedene kao bilje koje pomaže.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *