• 806
  • 0
Simptomi: Hronični artritis koji pogađa više zglobova i ima za posledicu onesposobljenje, slabost I gubitak težine. Dolazi do bolnog ograničenja pokreta udova, neretko sa pojavom deformiteta, a katkada i do potpune fuzije (stapanje) zgloba koja se naziva koštana ankiloza. Reumatizam, artritis i giht su veoma slična oboljenja, a njihov uzrok može da bude isti.


Uzrok: Nepravilna ishrana koja se sastoji od nezdravih namirnica koje su napravljene neprirodnim putem u industrijskim postrojenjima.


Biljke koje pomažu: Proredite unos neorganske vrste hrane (takozvana “sekundarna hrana”) u koju spadaju jaja, skrob i ugljeni hidrati. Što je više moguće, jedite organsku hranu koja obnavlja organizam. Čaparal spada među najbolje biljne lekove za reumatoidni artritis. Drugi odličan prirodni lek je kombinacija nekoliko biljaka i odlična je za unutrašnju upotrebu kao esencija, a za spoljnu kao liniment. Evo sastava te biljne smeše: divlji ruzmarin, kajenska paprika, lobelija, divizma, američki bodljikavi jasen. Čuda kod oboljenja reumatoidnog artritisa učiniće svakodnevna upotreba jabukovog sirćeta zaslađenog medom. Postoje mnoge biljke koje snažno pomažu kod oboljenja koja su reumatoidnog tipa kao što su artritis, neuritis, išijas, neuralgija i tako dalje. U odeljku ove knjige o lekovitom svojstvu pojedinih biljaka navedene su i druge formule za prirodno lečenje od ovih zdravstvenih poremećaja.


Korisne biljke: Iste biljke za “Giht” i “Artritis”. Takođe pogledajte biljke pod naslovom “Reumatizam”.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *