• 610
  • 0
Simptomi: Zvuk koji nastaje prilikom disanja, a koji se može opisati kao jedva čujno šištanje, neka vrsta zvižduka, ili uzdisanja. Ovaj zvuk nastaje usled otežanog disanja i predstavlja znak da je došlo do začepljenje disajnih prolaza usled nekog grča, vodenog otoka (edema), zapaljenja, stranog tela, tumora ili pritiska koji dolazi spolja.
 
Uzrok: Kada dođe do otežanog disanja, to je znak da u organizmu postoji neka ozbiljna nevolja. To je ujedno znak da je organizmu potrebno momentalno očišćenje.
 
Biljke koje pomažu: U ovakvim slučajevima uglavnom je najdelotvornija lobelija i biljni agensi za nerve. Kada god dođe do teških začepljenja u plućima ili bronhijama, upotrebite mišjakinju, lobeliju ili divizmu.
 
Korisne biljke: Antispazmodici, jabukovo sirće zaslađeno medom, crni orah (Juglans nigra), mačja menta (Nepeta cataria), mišjakinja (Stellaria media), gavez – poželjno je da bude svež, sažvakan ili da se uzima kao povrće (Symphytum officinale), lobelija (Lobelia inflata), beli slez (Althaea officinalis), divizma (Verbascum thapsus) itd.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *