• 194
  • 0
Simptomi: Zvuk koji nastaje prilikom disanja, a koji se može opisati kao jedva čujno šištanje, neka vrsta zvižduka, ili uzdisanja. Ovaj zvuk nastaje usled otežanog disanja i predstavlja znak da je došlo do začepljenje disajnih prolaza usled nekog grča, vodenog otoka (edema), zapaljenja, stranog tela, tumora ili pritiska koji dolazi spolja.
 
Uzrok: Kada dođe do otežanog disanja, to je znak da u organizmu postoji neka ozbiljna nevolja. To je ujedno znak da je organizmu potrebno momentalno očišćenje.
 
Biljke koje pomažu: U ovakvim slučajevima uglavnom je najdelotvornija lobelija i biljni agensi za nerve. Kada god dođe do teških začepljenja u plućima ili bronhijama, upotrebite mišjakinju, lobeliju ili divizmu.
 
Korisne biljke: Antispazmodici, jabukovo sirće zaslađeno medom, crni orah (Juglans nigra), mačja menta (Nepeta cataria), mišjakinja (Stellaria media), gavez – poželjno je da bude svež, sažvakan ili da se uzima kao povrće (Symphytum officinale), lobelija (Lobelia inflata), beli slez (Althaea officinalis), divizma (Verbascum thapsus) itd.

Dodaj komentar

Vaša e-mail adresa neće biti nigdje objavljena. Obavezna polja su označena sa *