• 980
  • 0

 SIMPTOMI 

 

Bol u grudima, obično usled napora, koji se povlači kad se odmara. Bol može biti blag ili jak. Uglavnom se javlja nakon manjeg napora, a nestaje posle kratkog odmora. U sredini grudi oseća se jak, tup i stežući pritisak, koji se širi ka grlu i rukama, obično ka levoj ruci.
 

UZROCI

 
Bol nastaje usled nedovoljne količine krvi koja dolazi do srca. Ređa je pojava kod žena mlađih od 60 godina, jer estrogen predstavlja zaštitu od njega. Najčešći uzrok angine jeste oboljenje koronarne arterije, to jest, suženje arterije koja srce snabdeva krvlju. Uzrok takvog stanja je jedenje mesa, masti.
 

PRIRODNI LEKOVI

 
– Jedite sveže voće, pvorće, mahunarke, žitarice u celom zrnu i orašaste plodove.
 
– Jedite više vlakana da biste snizili nivo holesterola i poboljšali rad creva. Beli luk smanjuje LDL, a povećava HDL (dobri holesterol).
 
– Svakog dana uzimajte vitamin C (limun, kivi), vitamin E (semenke i orašasti plodovi) i beta-karotin, da biste smanjili učestalost i ozbiljnost napada angine.
 
– Izbacite sve životinsjke masti iz ishrane, kako ne biste unosili zasićene masti i holesterol. Smanjite nivo holesterola u krvi na ispod 180 mg po decilitru krvi (mg/dL).
 
– Rafinisani šećer povećava količinu triglicerida (masti u krvi), koji dalje povećavaju lepljivost trombocita, i time učestalost napada angine. Nemojte piti kafu i alkohol, jer oni ometaju apsorpciju kalcijuma. Prestantie sa upotrebom nikotina.
 
– Lagano ali redovno vežbajte. Najbolje je da šetate. Počnite sa laganim vežbama istezanja, a onda počnite da šetate; polako u početku. Ako naiđe napad angine, stanite i odmorite se.
 
– Odlično lekovito bilje je: glog, anđelika, đumbir, beli luk, borovnica i tušt.
 
Predlažemo da pročitate i članak o aritmijama i primenite i te savete. 

Takođe, na našem sajtu možete besplatno preuzeti knjigu „Lečenje neizlečivih bolesti“ dr Šulca, u elektronskoj formi, u kojoj se opisuje lečenje srčanih oboljenja. Knjigu takođe možete i kupiti u našoj internet prodavnici:

BESPLATNA KNJIGA

Lečenje neizlečivih bolesti – dr Ričard Šulc

 
 
NAPOMENA: Ovaj tekst je edukativne prirode, nije savet za lečenje, dijagnostiku niti prevenciju nijedne bolesti i ne može biti zamena za savet i predlog vašeg lekara. S toga ako imate zdravstvenih problema pomoć zatražite od lekara.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *