• 1
  • 0

Cilj čišćenja od farmaceutskih lekova je da eliminišemo toksine koji su ostali nakon korišćenja. Jetra ima važan posao, a to je da prečisti krv i da izbaci toksine iz tela, ali ne samo toksine iz lekova već i toksine iz hrane, pića i svega drugog što unesemo u naše telo. Ako je telo previše zatrovano tj. ako svakodnevno unosimo previše toksina, onda jetra ne može da optimalno odradi svoj posao što može prouzrokovati razne probleme.

 
1. Čista creva
 
Za početak, jako je važno da edovno imamo stolicu. Ukoliko imate redovnu stolicu (1-3 puta dnevno) onda možete slobodno da preskočite ovaj deo. Ukoliko nemate redovnu stolicu onda biste trebali odmah poraditi na tome. 
 
Creva možemo očistiti na više načina, ali najbitnije je da se podstakne pravilan rad creva što znači da ćemo bez bilo kakvog čišćenja imati redovnu stolicu. To postižemo tako što ćemo biti na biljnoj ishrani, tako što ćemo unositi dovoljno tečnosti (2-3 litra dnevno) i tako što ćemo biti fizički aktivni.

Ako se ne praznite svaki dan onda bi bilo najbolje da počnete sa konzumiranjem lekovitih biljaka koje izazivaju redovno pražnjenje, kao što je na primer sena, i sa konzumiranjem namirnica koje imaju laksativno dejstvo (šljiva, urma, avokado itd.).
 
Predlažemo da probate i našu formulu za čišćenje creva #1, a ako baš imate problema sa crevima predlažemo da pročitate članak: 5-dnevni program čišćenja creva.

2. Voda je važna!
 
Mi smo sačinjeni od oko 60% vode. Ispijanje bar 9-12 čaša sveže negazirane vode dnevno će sigurno podstaći čišćenje organizma, olakšaće jetri i podstaćiće rad bubrega Sve ispod ove količine je nedovoljno i vremenom će prouzrokovati razne probleme.

3. Fizička aktivnost
 
Jednostavne kardio vežbe kao što je trčanje, vožnja bicikla, plivanje ili brz hod će ojačati i stimulistati jetru. Potrebno je da vežbe traju bar 1 sat i da budu intezivne tj. potrebno je da se oznojite i da vam se puls ubrza. Obična šetnja ili lagana vožnja bicikla neće imati efekte. Pored toga, znojenjem ćete izbaciti dosta toksina preko kože što će dodatno olakšati posao vašoj jetri.
 
4. Alge
 
Alge kao što su spirulina, hlorela ili neke druge alge, imaju mogućnost da apsorbuju toksine iz vašeg digestivnog sistema i tako spreče da toksini ostanu u vašem telu. Svakodnevno kozumirajte bar 3 kašičice algi kako biste postigli optimalno čišćenje organizma.

5. Lekovite biljke
 
Mnoge lekovite biljke na našim prostorima podstiču čišćenje organizma. Opšte je poznato da je koren maslačka jedna od najboljih lekovitih biljki, a to je upravo zbog njegove mogućnosti da čisti jetu. Postoje razne metode da se iskoriste lekovite biljke a najčešće ih upotrebljavamo u vidu čaja ili tinktura. 
 
Predlažemo da probate naš čaj za jetru i tinkturu za jetru, a ako želite da odradite temeljnije čišćenje jetre onda pročitajte članak: 5-dnevni program čišćenja jetre.
 
6. Svež đumbir
 
Đumbir se već hiljadama godina koristi kao biljka za čišćenje organizma, a pored toga ima i mnoga druga lekovita svojstva. Pijte svakodnevno čaj od svežeg đumbira i time ćete podstaći znojenje što će pomoći organizmu da izbaci toksine kroz kožu. Čaj spremite tako što ćete komad đumbira iseckati i ubaciti u ključalu vodu.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *