• 1
  • 0

Propolis

 
Uzimati po 1 g dnevno, i to na sledeći način: pomešati sa malo polena dok se ne sjedini, i kao takav koristiti. Upotrebljava se do izlečenja.
 

Pčelinji polen


Delotvoran je u slučajevima: neuroze (nervnih oboljenja), hepatitisa (upale jetre), ciroze, kolitisa (upale debelog creva), čira. Uzimati 2-4 kašičice ujutro i u podne, pre jela. Može se uzimati samo polen ili u kombinaciji sa medom. Lečenje polenom traje mesec dana, nakon čega se pauzira 3 meseca, a posle se sve može ponoviti. Na ovaj način se mogu sprovesti 2-3 terapije.
 

Matični mleč sa medom

 
Preporučuje se samo muškarcima. Uzimati po 1 kašičicu, ujutro, na prazan stomak. Lekovito deluje kod nervnih oboljenja. Ne treba ga upotrebljavati u slučaju raka, dijabetesa (šećerne bolesti), hormonalnih poremećaja, i nikada ne treba da ga koriste žene.
 
Terapija traje mesec dana, a zatim se pauzira 3 meseca. Ovaj način lečenja se može ponoviti 2-3 puta godišnje.
 

Preparat od aloje, meda i propolisa

 
Pčelinji med 1000 g
Propolis 20 g (istrugan na plastično ili stakleno rende)
Aloja 750 g (listovi, narendani na rende od plastike ili stakla)
 
Biljka treba da je stara 3-5 godina. Pre branja listova, biljku ne treba zalivati 5 dana. Sve navedene sastojke staviti u staklenu teglu i ostaviti na hladnom 5 dana. Nakon ovoga, prvih 5 dana uzimati po jednu (supenu) kašiku ovog preparata ujutro i u podne, 2 sata pre jela, a od šestog dana po 1 malu kašičicu, takođe 2 sata pre doručka i ručka. Ovaj tretman traje 3 sedmice do 2 meseca. Može se ponoviti još jednom, ali posle pauze od 7 dana.
 
Preporučuje se protiv sledećih oboljenja: gripa, viroze disajnih organa (oboljenja disajnih puteva izazvan virusima), anoreksije, jakih glavobolja, faringo-tonzilitisa (upale ždrela i krajnika), bronhijalne astme (otežanog disanja usled suženja lumena bronhija), reumatizma, paralize, hronične infekcije kože, neurastenije (slabosti živaca), čira na želucu, raka, plućnog TBC (plućne tuberkuloze).
 
Napomena: Aloja se ne preporučuje u trudnoći i kod hormonalnih poremećaja.
 

Sirup od propolisa

 
Kuvati 1 kašičicu usitnjenog propolisa u 250 ml vode sve dok se početna zapremina ne smanji na polovinu. Procediti i zasladiti sa 2 kašičice meda. Upotrebljava se protiv kašlja, 3 kašičice dnevno.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *