• 1
  • 0

SIMPTOMI

 
Često i lako dobijanje modrica u odnosu na druge ljude.
 

UZROCI

 
Hrana sa malo vlakana, voća i povrća. Drugim rečima, rafinisana hrana poput kafe, čaja, proizvoda od belog brašna i gaziranih pića.
 
– Neki ljudi lakše dobijaju modrice od drugih. To može da ukazuje na neki poremećaj u bubrezima ili jetri.
 
– I anemija i alergije mogu da izazovu modrice
 
– Drugi faktori koji utiču na to su: višak kilograma, menstruacija i menopauza.
 
– Česte i velike modrice mogu biti uzrokovane leukemijom. Mali crvenkasti otoci ispod kože koji ne zarastaju i liče na modrice mogu ukazivati na sidu.
 
– Aspirin zrokuje unutrašnje krvarenje i može da poveća tragove modrica na koži. Takođe se čuvajte lekova protiv zgrušavanja krvi, protiv zapaljenja, antidepresanata i lekova protiv astme. Alkohol i teške droge slabe faktore zgrušavanja.
 

PRIRODNI LEKOVI

 
– Pokušajte da promenite svoje navike koje su u vezi sa gore navedenim „uzrocima“.
 
– Jedite voće iz porodice citrusa svakog dana, uključujući njihov unutrašnji i beli deo ispod kore, gde ima bioflavonoida.
 
– Poboljšajte svoju ishranu. Uzimajte tablete sa lucerkom i dodatke vitamina/minerala 2-3 puta dnevno. Uvek koristite prirodne izvore, nikada nemojte koristiti sintetičke i neorganske dodatke ishrani.
 
– Stalno dobijanje modrica ukazuje da faktori zgrušavanja krvi u telu nisu snažni. Zbog toga uzimajte više vitamina K (kelj, spanać, zelje, peršun). Još jedan prirodni faktor zgrušavanja jeste vitamin D (dobija se izlaganjem suncu ili kao dodatak ishrani) koji je najbolje uvek unositi iz prirodnih izvora. Brinite o sebi i nemojte se udarati o nešto! 
 
– U korisno bilje spadaju: čičak, obična aloja, aleva paprika, kelp i kora belog hrasta.
 
– Dobri su i crni luk, lucerka i šipak.
 
– Seme lucerke je najbolje unositi tako što ćete proklijati seme i jesti ga uz salatu.
 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *