• 1
  • 0

Međutim, ukoliko niste u mogućnosti da priuštite odlazak u spa centar, možete zamoliti nekog od svojih ukućana da vas izmasira. Masaže su prilično jednostavne za naučiti, a i ruka neistreniranog masera blagotvorno deluje na telo.

Ali, šta je ono što čini masažu lekovitom? U ovom tekstu smo napravili listu od pet neverovatnih razloga zašto ljudi idu na masaže i zašto biste i vi trebali.

1. Masaža oslobađa od stresa

Masaža opušta mišiće i smanjuje količinu kortizola, hormona stresa, u vašem telu.
Sa smanjenom količinom kortizola, vaš um prelazi u opušten režim  što vas oslobađa stresa i time doprinosi opštem zdravlju organizma i jača imuni sistem.

2. Masaža sprečava nakupljanje mlečne kiseline u vašem telu

Pritisak primenjen tokom masaže gura krv na naj zakrčenija područja vašeg tela, gde je loša cirkulacija.
To podstiče bolje kretanje kiseonika u ćelijama smanjujući formiranje mlečne kiseline.

3. Masaža snižava krvni pritisak

Masaža takođe podstiče aktivnu cirkulaciju limfe, tečnosti koja je odgovorna za održavanje krvnog pritiska u normali.

4. Masaža smanjuje migrene

Masaža vas oslobađa od faktora i okidača koji su povezani sa migrenom. Bilo da se radi o vašem raspoloženju ili stresu, terapija masažom opušta telo u celini i oslobbađa od hroničnih migrena.

5. Masažom protiv bola u leđima

Masaža pomaže poboljšanju prirodnog kretanja vašeg tela i smanjuje napetost mišića. Ovo utiče da se vaša kičma vrati u prvobitno stanje što poboljšava njenu mobilnost.
 

Redovne masaže su itekako dobre po vaše zdravlje. Ali, ako niste u mogućnosti da to radite svakodnevno, onda vam predlažemo da kupite ručni masažer koji se može naći po veoma povoljnim cenama. Uz njegovu pomoć moći čete da uzivate sve blagodati masaže sa samo uz malo napora sa jednom rukom.

Današnje nove i sofisticirane masažne fotelje pružaju iskustvo skoro masaži koju rade maseri. Možete pronaći veliki broj masažnih fotelja na tržištu, ako ste u mogućnosti da priuštite sebi masažnu fotelju, mi vam predlažemo da potražite Japanske marke, zbog njihove izdržljivosti  i kvaliteta.
 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *