• 1
  • 0

Simptomi – Nemogućnost da muškarac proizvede zdrave spermatozoide, koji kada se skupe oko jajne ćelije ne mogu da izazovu začeće ili uopšte ne mogu ni da dođu do jajne ćelije.

Uzroci neplodnosti – U jednu čajnu kašičicu može stati oko 20.000.000 (dvadeset milliona) spermatozoida. Najčešći uzrok muške neplodnosti je nedovoljan broj spermatozoida ili anatomske abnormalnosti spermatozoida. Ova dva faktora su uzroci neplodnosti u preko 40% slučajeva.
 
Faktori koji mogu izazvati ova stanja uključuju izlaganje testisa prevelikoj toploti, izloženost toksinima ili radijaciji, konzumiranje alkohola, poremećaji endokrinog sistema  (disbalans hormona), skorija akutna oboljenja ili povišena telesna temperatura i groznica. Virusna oboljenja koja su se desila u zadnja tri meseca takođe mogu izazvati ovo stanje. Testikularni mumps virus može izazvati neplodnost.
 
Veoma čest problem strukturalne štete kod muškaraca je varikokela. U pitanju je dilatirana vena spermatičnog kanala.
 
Ako je broj spermatozoida u normali, prehlada ili grip najverovatnije neće uticati na plodnost. Ali ako nema dovoljan broj spermatozoida a prehlađeni ste, onda ćete najverovatnije biti neplodni neko vreme.
 

Prirodni lekovi za neplodnost
 Ishrana
 
Kod neplodnosti se preporučuje isključivo biljna ishrana koja obuhvata voće, povrće, orašaste plodove i semenke. Žitarice se ne preporučuju zato što kod nekih muškaraca gluten može izazvati neplodnost.
 
Unosite dovoljno proteina i esencialnih masti. Najbolji prirodni izvori su orašasti plodovi, semenke i žitarice bez glutena (brazilski orah, orasi, bademi, lešnici…/lan, susam, suncokret, seme golice…/kukuruz, pirinač, proso…)
 
Posebno obratite pažnju na unošenje selena zato što je nedostatak ovog minerala jedan od faktora neplodnosti. Selen možete naći u sledećim namirnicama: brazilski orah, čia semenke, braon pirinač, suncokretove semenke, bundevine semenke, susam, lan, brokoli, kupus, spanać itd.
 
Vitamin C povećava plodnost kod muškarca i možete ga naći u namirnicama kao što su limun, pomorandža, kivi, crvena paprika itd.
 
Vitamin B6 takođe povećava plodnost i može se naći u bananama, bademima, grašku, avokadu, čia semenkama, pasulju, pirinču, leblebiji, sunckretovim semenkama, ananasu, bundevi itd.
 
Arginin je aminokiselina koja podstiče proizvodnju sperme i možete je naći u semenkama bundeve, susamu, kikirikiju i orasima.
 
Jedite dosta voća. Glavno gorivo koje pokreće spermatozoide je voćni šećer.
 
– Obavezno izbacite iz upotrebe anaboličke steroide. Oni mogu izazvati poremećaj rada hipofize što će izazvati disbalans hormona. Zbog ovoga, sportisti često imaju problema sa plodnosti. Dugotrajno korišćenje steroida može izazvati trajnu neplodnost.
 
Lekovite biljke i saveti
 
Đumbir povećava plodnost. Možete ga cediti u soku, dodavati u hranu ili spremati čaj.
 
Ginseng (žen-šen) i testerasta palma su izuzetno efikasni i delotvorni kada je u pitanju lečenje muške neplodnosti.
 
Ašvaganda se takođe koristi u iste svrhe.
 
Ne izlažite testise toploti. Ako ih budete izlagali, onda će testisi proizvoditi sterilne spermatozoide od nekoliko sati do jednog dana. Najbolje je da testisi budu malo niže temperature nego što je temperatura tela. Idealna temperatura je od 34,5 do 35,5°C. Ako je temperatura preko 36°C onda se proizvodnja spermatozoida znatno smanjuje. Uski donji veš i vruće kupke mogu takođe izazvati neplodnost.
 
– Nemojte imati odnose sedam dana kako biste nakon toga bili u specijalno plodnom vremenu.
 
Terapija
 
Kod neplodnosti predlažemo da se pored sirove biljne ishrane primenjuju hidroterapije sa hladnijom vodom. Tokom jedne terapije potrebno je raditi 15 promena temperature vode, tako da jedna promena traje 1 minut. Jedan minut se tuširajte toplom a drugi minut što hladnijom vodom, i nikako nemojte da se tuširate vrućom vodom. Mlazom iz tuša kupajte celo telo ali se posebno koncentrišite na testise.
 
Takođe je dobro da se odradi standardni 30-dnevni program koji uključuje čišćenje creva, jetre i bubrega.
 
 
Muška formula je tinktura po receptu Dr Ričarda šulca koja povećava proizvodnju sperme, pojačava erekciju i pomaže kod muškog steriliteta. Ona se sastoji od žen-šena, sibirskog žen-šena, testeraste palme, sarsaparile, kole i đumbira, najboljih biljaka za lečenje neplodnosti kod muškaraca.
 
muska_formula_tinktura.jpgSuštinski i glavni sastojci ove formule pomažu u balansiranju i održavanju rada hormona.

Sibirski žen-šen  je nenadmašan u ostvarivanju ravnoteže muških hormona ojačavajući opšte stanje i samu vitalnost, stvarajući i poboljšavajući osećaj poleta i životne energije. Osobe koje imaju hormonalnih problema, samim tim i sa smanjenom potencijom imaju velikih problema sa depresijom i osećajem potištenosti. Ne znaju šta će sa svojim životom, jednostavno su bez cilja i ikakve ambicije, volje, želje i odlučnosti.

Sarsaparila doprinosi uspostavljanju zdravlja i ravnoteže samog hormonalnog sistema, podiže opšti energetski status, jačajući pritom sam mentalni sistem i libido. Ostvaruje osvežavajući i tonizirajući efekat na ceo organizam, pritom obezbedjujući osećaj poletnosti muškosti i životne energije.

Žen Šen takođe pospešuje obezbedjivanje adekvatne cirkulacije odnosno protoka krvi do samih polnih organa, što je suštinski problem kod ovakvih slučajeva. Na efikasn način pomaže protok krvi, stabilizaciju samih hormona i polnih žlezda povećavajući pritom produktivnost proizvodeći veću količinu sperme.

 
Na jedinstven način rešava probleme muškog streiliteta i neplodnosti. 
 
– Biljna formula na vrlo efikasan i jedinstven način povećava erekciju, osećaj poleta muškosti, same energičnosti i vitalnosti. Oplemenjujući sastojak ove formule testerasta palma sadrži veliku količinu koncentrovanih esencijalnih masnih kiselina, koje su od vitalnog značaja za pravilno funkcionisanje prostate koja zajedno u sadejstvu sa muškim polnim žlezdama doprinosi rešavanju problema steriliteta impotencije i životne energije na prirodan i zdrav način. 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *