• 1
  • 0

 SIMPTOMI

 
Kod najčešće vrste raka dojke: tvrde kvržice koje ne nestaju i koje uglavnom nisu bolne. Krvržice koje ne menjaju svoje mesto na telu mogu biti kancerogene, ali i ne moraju. Kod druge vrste: svrab, crvenilo i bol u bradavici. Kod treće vrste: dojka postaje veoma osetljiva i nečim inficirana. Sve ove tri vrste raka su objašnjene u nastavku teksta.
 

UZROCI

 
Veoma je bitno da se na vreme uoči. Kako uočiti i proveriti prisutnost raka dojke objašnjeno je u brojnoj literaturi, pa nema razloga ovde ponavljati isto. Treba znati da mamogram, koji se koristi za dijagnostikovanje raka dojke upravo i izaziva rak dojke. Dok obavljate proveru, gledajte i najmanje promene na dojci. Reč je o tvrdim kvržicama, koje je nestaju i koje uglavnom ne bole. Krvržice koje ne menjaju svoje mesto na telu mogu biti kancerogene, ali mogu biti i uzrokovane normalnim fibrocističnim promenama tokom menstrualnog ciklusa. Stručnjaci kažu da se biopsijom utvrđuje o kakvoj se vrsti kvržice radi, no treba imati u vidu da biopsija često može izazvati nastanak metastaza. Biopsija podrazumeva uzimanje jednog dela tkiva, koje se potom šalje u laboratoriju na pregled pod mikroskopom.problem je u tome što takvo uzimanje bilo kod dela obolelog tkiva otpušta ćelije raka, ako su zaista prisutne, u ostale delove tela, u kojim se može brže umnožiti. Bilo da jednog dana odlučite da uradite biopsiju ili ne, trebalo bi u svakom slučaju da znate za ovaj podatak.
 
Postoji nekoliko različtitih vrsta raka dojke. Većina je slična među sobom, i ispoljava se pojavom gore opisanih kvržica. Ali, postoje i vrste koje se razlikuju:
 
1. Padžetova bolest bradavice zahvata bradavicu dojke; ne može se uočiti samo pregledom. Nastaje kada se ćelije raka premeste u predeo bradavice. Simptomi su svrab, crvenilo i bol u bradavici. Ova vrsta raka nastaje samo onda kada je prisutna neka druga vrsta raka u drugim delovima tkiva dojke.
 
2. Upalni karcinom je još jedna vrsta, kod koje koža zadebljava i postaje crvena. Dojka postaje ekstremno osetljiva i nečim inficirana. Limfni sistem i krvni sudovi bivaju blokirani zbog prisustva tumora. Ova vrsta raka se veoma brzo širi. Stručnjaci preporučuju biopsiju; ako vi ne budete želeli da je uradite, onda morate krenuti sa programom intenzivne prirodne detoksifikacije tela, u cilju izlečenja. Šta god da odlučite, najbolje je da krenete sa tim što pre.
 
Dobro je znati da su se mnogi ljudi, s jedne strane, odlučili za konvencionalno lečenje raka operacijom, hemoterapijom ili zračenjem: neki su preživeli, neki nisu; a da su se pojedini, s druge strane, odlučili za lečenje prirodnim metodama, i rezultat je isti: neki su preživeli, neki nisu. Dakle, niko ne može, i ne treba, da odlučuje umesto vas, već je krajnja odluka na vama. 
 
Mi smatramo da je najbolje primenjivati prirodne terapije iz razloga što daju najveću šansu za oporavak, dok konvencionalne metode same po sebi mogu biti pogubne.
 

PRIRODNI LEKOVI

 

VAŽNE ČINjENICE

 
– Krajem ’80-tih godina naučnici su otkrili da žene iz jednih područja češće obolevaju od raka dojke od žena iz nekih drugih područja. Proučavajući i jedna i druga područja, došli su do zaključka da je stopa obolevanja od raka dojke češća u područjima gde ima manje sunčeve svetlosti tokom godine. Recimo, u severo-zapadnoj Kaliforniji, i na zapadnim padinama Oregona i Vašingtona, bilo je mnogo više slučajeva raka dojki nego u Floridi, Teksasu, Arizoni i jugo-istočnoj Kaliforniji. Stoga, trebalo bi povremeno da se sunčate tokom godine; sunčeva svetlost je bitna za održavanje dobrog zdravlja, pročišćavanja tela i jačanju otpora prema infekcijama. Tokom zimskih perioda možete koristiti biljni vitamin D.
 
– Rak dojke je učestaliji kod žena kojima je mestrualni ciklus počeo rano u njihovoj mladosti, kojima menopauza kasni, koje su rodile decu u kasnim godinama, koje su imale članove porodice sa rakom dojke, koje su se ugojile nakon menopauze, i koje su bile alkoholičari ili na ishrani sa dosta masti.
 
– Istraživanja pokazuju da su žene koje uzimaju oralna kontraceptivna sredstva pod 3 puta većim rizikom od raka dojke. Silikon (iz implanta za dojke) je izazvao rak kod eksperimentalnih životinja. Žene obolele od raka dojke, ili druge vrste raka, imaju manje vitamina A u sebi.
 

ŠTA PREDUZETI

 
Jedite zdravu hranu, najviše svežeg voća i povrća, žitarice u celom zrnu i orašaste plodove, kao i beli i crni luk. Pijte destilovanu vodu i sveže sokove od voća i povrća.
 
– Povećajte unos vlakana preko hrane. Istraživanja su pokazala da je nastanak raka dojke povezan sa slabim radom creva, zatvorom i ishranom sa malo vlakana. Vlakna takođe znatno smanjuju nivo estrogena u telu žena, a estrogen je značajan uzročni faktor raka dojke.
 
– Uzimajte koenzim Q10. Uzimajte vitamin E svakodnevno putem hrane (orašasti plodovi i semenke). Manjak vitamina B12 povećava rizik od raka dojke.
 
– Ćelije raka se umnožavaju u sredini siromašnoj kiseonikom. Stoga, četiri puta sedmično šetajte po oko 3 km. Žene koje su fizički aktivne na otvorenom ređe oboljevaju od ove bolesti.
 
Nemojte konzumirati previše proizvoda od soje i kikirikija, kao ni meso i mlečne proizvode, alkohol, kofein i nikotin, prerađenu, brzu i prženu hranu, i hranu koja sadrži belo brašno i šećer. Nemojte uzimati dodatke gvožđa. Konzumacija alkohola je u tesnoj vezi sa nastankom raka dojke. Smanjite unos masti na 20% od ukupnog unosa kalorija. Pilule za kontrolu rađanja, rendgen-zraci i tamne boje za kosu koje se ne skidaju povećavaju rizik od kasnijeg nastanka bolesti.
 
– Bilje koje je korisno za čišćenje krvi i jetre jeste: crvena detelina, šareni čkalj i koren čička. Silimarin, antioksidantni ekstrakt šarenog čkalja, koristi se u lečenju raka dojke.
 
– Nošeje grudnjaka duže od 12 sati dnevno povećava rizik od raka dojke. Do ovog otkrića se došlo nakon ispitivanja preko 4000 žena. Žena koja nikad ne nosi grudnjak pod 20 je puta manjim rizikom od dobijanja raka dojke. Naročito izbegavajte grudnjake koji stežu; oni su najgori.
 
Za više informacija predlažemo da pročitate knjigu dr Ričarda Šulca „Lečenje neizlečivih bolesti, koju možete BESPLATNO preuzeti u elektronskoj formi na OVOM LINKU, a možete je i kupiti u našoj internet prodavnici na OVOM LINKU.
 
Takođe predlažemo da pogledate serijal dr Šulca o lečenju na OVOM LINKU.
 
Teks preuzet iz enciklopedije prirodnih lekova.
 
NAPOMENA: Ovaj tekst je edukativne prirode, nije savet za lečenje, dijagnostiku niti prevenciju nijedne bolesti i ne može biti zamena za savet i predlog vašeg lekara. S toga ako imate zdravstvenih problema pomoć zatražite od lekara.
 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *