• 1
  • 0

Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno nezdravom hranom koja zakiseljuje ljudski organizam) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo snabdevenu kiseonikom.

Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a nedostatak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu. Dr. Warburg je rekao: „Nedostatak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje, ako neko ima jedno, ima i drugo“. Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu, ako vam nedostaje kiseonika imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika. „Oduzmete li zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u kancerogenu za samo dva dana“, tvrdio je dr. Warburg. „Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali ćelije tumora mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka“.

 

TKIVA TUMORA SU KISELA, A ZDRAVA SU ALKALNA


U svom delu „Metabolizam tumora“, dr. Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kiseonika).

Otkrio je, da su ćelije raka anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika. Ćelije raka mogu preživeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Ćelije raka žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.

 

KISELOST I ALKALNOST ORGANIZMA ZAVISI OD HRANE KOJU UNOSIMO


Nakon što je završen probavni proces, hrana, zavisno od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u telu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Naše stanice, da bi mogle uspešno funkcionisati, treba da imaju lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama reguliše kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje telo.

 

HRANA KOJA ZAKISELjUJE ORGANIZAM

 

Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinisane ugljenohidrate, koji nanose štetu gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

 

– Meso (sve vrste)
– Proizvodi životinjskog porekla – mleko i sirevi, pavlake, jogurti, jaja itd.
– Rafinisana so
– Rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su testenina, torte, keksi itd.
– Hleb, Margarin, Kofein, Alkohol, Duvan
– Sva industrijski prerađena i konzervisana hrana, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.
– Sintetički antibiotici i uopsteno svi farmaceutski lekovi.

 

HRANA KOJA ALKALIZJE ORGANIZAM

 

– Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u telu se menja i postaje alkalno.
– Sirovo voće. Na primer, limun unutar tela ima veoma visok stepen alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli ukus).
– Bademi. Vrlo su alkalni.
– Integralne žitarice: jedina alkalizujuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, ali idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti (oko 20%)
– Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
– Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
– Voda. Važna je za proizvodnju kiseonika. Uvek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom celog dana.
– Vežbanje. Vežbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kiseonik celom telu. Sedeći način života uništava život.

 

HEMOTERAPIJA POVEĆAVA KISELOST ORGANIZMA

 

Hemoterapija zakiseljuje telo do te mere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutralizovalo kiselost žrtvujući minerale (kalcijum, magnezijum, kalijum) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Iz tog razloga primećujemo promene na osobama koje primaju hemoterapiju, između ostalog i opadanje kose. Ostali lekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih treba izbegavati koliko je to god moguće.

 

ISPRAVAN NIVO PH

 

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vežba.Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 80% alkalnu ishranu i izbegavajte proizvode koji su većinom kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana, meso, mleko, jaja, grickalice… Ne zloupotrebljavajte so i koristite je što je manje moguće – najviše 1/2 grama dnevno nerafinisane soli.

Ukoliko imate kancer, savet je da alkalizujete telo što je više moguće. To možete postići velikom brzinom uz pomoć prirodnih ceđenih sokova od voća i povrća, izbacivanjem iz upotrebe svih vidova otrova, toplo-hladnim tuširanjem, fizičkom aktivnošću, uzimanjem tinktura na bazi lekovitog bilja.

Sve ovo navedeno ima ulogu da smanji kiselost vašeg organizma i uvede ga u zonu alkalnosti (preko 7,0 pH) u kojoj ćelije raka ne mogu da egzistiraju.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *